Expoziție de pictură – „Jurnalul pisicilor mele”

Palatul Copiilor din Iași și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează expoziția de pictură „Jurnalul pisicilor mele” semnată de Sofia – Ioana Jitaru.

Iubitorii de artă sunt invitați să viziteze Galeria „Labirint” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Municipiul Iași pentru a descoperi fragmente din viața pictoriței surprinse într-un jurnal plin de culoare în care personajele principale sunt pisicile.

Lucrările sunt realizate de către artistă în cadrul orelor Cercului de Tapiserie de la Palatul Copiilor Iași, sub coordonarea prof. dr. Mădălina Toma.

Sofia – Ioana Jitaru s-a născut pe 14 august 2007 și este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, profilul de Arte plastice. Artista este înscrisă din anul 2015 și la Cercul de Tapiserie al Palatului Copiilor din Iași. Profesorii coordonatori spun că Sofia – Ioana Jitaru este o tânără perseverentă și creativă, în ciuda vârstei fragede pe care o are.

În cadrul primei sale expoziții „Tradiții internaționale româno-indiene”, artista a prezentat o viziune personală asupra obiceiurilor românești. Evenimentul a avut loc în anul 2019 și s-a bucurat de un real succes, lucrările tinerei fiind apreciate de specialiștii în domeniul artelor plastice.

De-a lungul timpului, Sofia – Ioana Jitaru a mai participat la concursuri unde a obținut nenumărate premii și distincții. La Concursul Județean de Artă Plastică „Un oraș mai curat de sărbători” pictorița a obținut mențiuni și premiul I în anul 2018. De asemenea, în anul 2016 și 2018, Sofia – Ioana Jitaru a obținut premiile I și II la Concursul Județean „Carnaval la palat”. Aceasta a mai participat, în anul 2019, la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Bună seara, gospodari” – Iași unde a luat premiul I.

INFO

Casa de Cultura ”Mihai Ursachi”

Adresa: Bd. Carol I, Parcul Copou, Iasi

Tel&Fax: 0332 110 954, 0232 267 547

Webwww.culturacopou.ro

FBwww.facebook.com/galerialabirint

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: