EXPOZIȚIE DE PICTURĂ, FOTO, VIDEO ,,MEMORIA SPAȚIULUI” – FELIX AFTENE

La 21 de ani de la prima sa expoziţie la Centrul Cultural Francez, Felix Aftene vă invită în perioada 3 mai – 3 iunie în spaţiul expoziţional al Institutului Francez din Iaşi într-o construcţie vizuală care aşază faţă în faţă două spaţii temporale.

VERNISAJ: MIERCURI, 3 MAI 2017, ORA 18:00. PREZINTĂ CRITICUL DE ARTĂ: CRISTIAN NAE

Două culoare ale propriului timp interior, materializate în două serii de fotografii, cele din 1996 şi cele de acum, însoţie de un proiect video, pe muzica lui Christophe Zurfluh. Inspirat din dansul contemporan, filmul exploatează ideea de memorie a spaţiului în atelierul artistului. Spaţiul se identifică la nivel simbolic cu traseul figurativ al amprentelor personale, conturat progresiv prin mişcările corpului-instrument artistic.

În prelungirea periplului spaţial şi temporal, frame-uri desprinse din film, şase lucrări de pictură completează acest performance bazat pe hibridizarea mai multor forme de artă. Unitatea de referinţă rămâne, ca şi în alte situaţii, autoportretul, confruntarea cu diverse ipostaze ale sinelui. Creaţiile lui Felix Aftene generează astfel o mitologie personală, care împrumută elemente şi forme ale spaţiului de creaţie.

Conceptul expoziţional, fundamentat pe paralele temporale, se încadrează în contextul aniversar în care Institutul Francez  sărbătoreşte anul acesta 25 de ani de existenţă la Iaşi, perioadă în care colaborarea franco-română a făcut posibile proiecte de durată, fundamentale din punct de vedere cultural pentru comunitatea ieşeană.

EXPOZIȚIA VA FI DESCHISĂ ÎN PERIOADA 3 MAI – 3 IUNIE 2017

INFO

GALERIA DE ARTĂ „BENJAMIN FONDANE”

INSTITUTUL FRANCEZ DIN IAȘI

BD. CAROL I, NR. 26

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: