Expoziţie de pictură a artistului Adrian Grigore

muzeul-mihai-kogalniceanu

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași găzduiește, în perioada 14 februarie – 15 martie 2015, expoziţia „Realism și suprarealism în meandrele timpului” a pictorului ieșean Adrian Grigore.

Expoziția a fost vernisată în prezența artistului de prof. univ. dr. Constantin Tofan, sâmbătă, 14 februarie, la ora 11.30, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” din str. Mihail Kogălniceanu, nr. 11. Cu acest prilej, vizitatorii s-au bucurat de un microrecital de pian susţinut de Florin Mantale, elev al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi.

În prezent profesor la Liceul “Miron Costin” din Iași și membru UAP începând din 2013, Adrian Grigore  s-a născut în municipiul Bacău,  la data de 16.07.1975 și a studiat la Liceul de Arte „Octav Băncilă” Iași, optând apoi pentru Specializarea Pictură murală din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Printre expozițiile de grup la care a participat se numără cele organizate în 2010 şi 2012 în cadrul Taberei  Internaționale “Vasile Grigore”, Hîrta – Ploiești, în 2011, 2012 şi 2013 la Galeria „Monique  Roussell”, Iași în contextul Concursului Internațional „Între figurativ și simbolic – ipostaze de ieri și azi”, precum şi expoziția  de  arte  „Iașul – citadela artei și culturii” – ediția a IV-a,  2013, desfăşurată la Galeria„I” de la Centrul  de Studii europene.

Florin Mantale s-a născut la Roman, în judeţul Neamţ şi a început studiul pianului la 7 ani în cadrul Şcolii de muzică „Sergiu Celibidache”, continuând la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, unde învață şi în prezent. A participat activ la masterclass-uri ale maeştrilor: Andryi Drăgan, Viniciu Moroianu, Laura Cattaneo, Josu Okinena, Andreas Henkel, Elisabeth Sombart, Iulian Trofin, Rotislav Yovcev, Cordelia Hoffer-Teutsch, ce i-au asigurat lui Florin Mantale o bază solidă a întregului spectru pianistic.

Are în palmares numeroase premii la concursuri naționale şi internaționale, dintre care: Premiul Special Bartók  la Concursul Liszt-Bartók-Ligeti din Sofia, Premiul I la Concursul Millenium Piano din Bucureşti, precum şi la alte concursuri din ţară, fără a omite Premiul I la Festivalul Muzicii Maghiare organizat de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, în urma căruia are posibilitatea de a susţine acest recital la Bruxelles.

INFO

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” – Iași

Adresa: Str. M. Kogălniceanu, nr.11

Telefon: 0232218383

Web: www.acasalakogalniceanu.ro

FB: Muzeul-Memorial-Mihail-Kogalniceanu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: