Expozitie de pasari, serpi si tarantule

Expozitia va avea loc in perioada 11-13 februarie 2011, in sala de sport a Grupului Scolar “Mihail Sturdza” (linga pasarela Bucium). Intrarea va costa 5 lei si 2,5 lei pentru elevi.

Pentru al 11-lea an consecutiv, Asociatia Crescatorilor de Pasari de Genoteca din Iasi organizeaza o expozitie pentru publicul iubitor de pauni, papagali, porumbei, lebede, gaini motate si incaltate, giste si rate cu penaj viu colorat. „In expozitie vor fi rase la dimensiunea normala, dar si in mininiatura, ma refer la pasarile pitice”, a spus vicepresedintele asociatiei, Scevola Vadeanu. In afara de pasari, vizitatorii vor putea admira pitoni, serpi boa, iguane, dar si tarantule.

La expozitia din acest an vor fi aduse in jur de 35 de rase de gaini, din tara si din strainatate. „Una dintre cele mai spectaculoase ca aspect este gaina «Matase japoneza», fiindca are mult puf. Alte rase interesante sint Orpington-ul, Playmouth-ul, varianta alb cu negru. Atrage atentia si Yokohama, care are in coada un grup de cinci pene care nu napirlesc. Practic, daca exemplarul are conditii bune de crestere, penele din coada pot ajunge si la 2 metri lungime”, a precizat Scevola Vadeanu, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Pasari de Genoteca din Iasi. Vizitatorii vor putea admira, de asemenea, gaini din Asia, rasa „Cochinchina” si „Brahma”, specificul acestora fiind incaltatura de pene de la picioare. Nu vor lipsi nici gainile autohtone, cea mai cunoscuta rasa a noastra in afara granitelor fiind „Git golas de Transilvania”. Pe linga rasele de gaini, la expozitie vor fi aduse si in jur de 25 de rase de porumbei, de ornament, dar si voiajori. Din rindul pasarilor exotice, vedetele expozitiei vor fi papagalii (perusi, nimfe, „Micul Alexander”) si paunii. „Vom avea la expozitie si un sector de palmipede. Ca atractie, vom avea aici o pereche de lebede albe, giste Touluse, rate alergatoare indiene, rate mandarin si carolin. Pentru cei mici, spectaculoase vor fi standurile de reptile si tarantule, dar si cel de hamsteri si porcusori de guineea”, a adaugat Scevola Vadeanu. Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul 8.00-20.00, in fiecare din cele trei zile.

Asociatia Crescatorilor de Pasari de Genoteca din Iasi, condusa de Romeo Condriuc, numara 18 membri. „Pentru noi este o pasiune, nu o afacere, iar expozitia o organizam tot din pasiune, nu e vorba de vreun cistig, fiindca suportam cheltuielile din buzunarele proprii”, a mentionat Scevola Vadeanu, vicepresedintele asociatiei.

Autor: Loredana Oprea, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Trenul disperării. Acea duminică | Ateneul National Iasi

Orchestra de tineret a Iașului | Amfiteatrul Palas

Anii noștri de glorie | Cinema Ateneu

Neidentificat | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: