Expozitie de icoane pe sticla la GOLIA

expozitie-icoane-golia-afis-2014-anastasiaAsociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași  organizează  prima  expoziție personală de icoane pictate pe sticlă a artistei ieșene în devenire, Anastasia Cantemir -în vârstă de 8 ani, expoziție intitulată « ICOANELE SUFLETULUI MEU DE COPIL ».

Expoziția «ICOANELE SUFLETULUI MEU DE COPIL » are loc în Turnul Spiritualității, Turn de colț din cadrul Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia et.I si II.

În expoziție sunt prezentate un număr de  24 de icoane pe sticlă, lucrări ce demonstrează un talent remarcabil ce merită adus în atenția publicului, mai ales datorită vârstei fragede a autoarei.

Anastasia Cantemir are 8 ANI și este elevă în clasa I, la Școala nr. 22- B.P. HAȘDEU din Iași.

Mica pictoriță Anastasia a executat prima icoană pe sticlă la cercul de pictură organizat de doamna Oana Lehaci în cadrul Bisericii Sf. Nectarie din Alexandu cel Bun, Iași. În această biserică se mai află încă expusă icoana pictată de ea când avea 7 ani și era la clasa pregătitoare. A continuat să picteze la Palatul Copiilor din Iași sub îndrumarea regretatului profesor Scutaru Gheorghe.

Este timidă, sensibilă și foarte curioasă, este atentă la detalii, îi place să combine culorile și o fascinează jocul de umbre. Își dorește în permanență să învețe lucruri noi.

Poate că numele de Anastasia nu a fost ales întâmplător de părinți deoarece numele creștin  Anastasia se trage din cuvântul grecesc anastasis, care înseamnă „înviere“ și iată că la doar 8 ani de viață , ea ne arată o înzestrare specială și aparte cu care a fost daruită de divinitate.

Vernisajul expoziției « ICOANELE SUFLETULUI MEU DE COPIL» va avea loc Vineri 30 mai 2014, ora 9, în Turnul Spiritualității(turn de colț) din cadrul Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia și datorită temei speciale a expoziției, Părintele Constantin Sturzu-Consilier cultural și director general al Centrului Cultural Misionar “Doxologia” al Arhiepiscopiei Iașilor din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va adresa câteva cuvinte celor prezenți .

Data și locul vernisajului expoziției sunt alese în mod special, deoerece 30 Mai 2014 este la o zi după hramul Mănăstirii Golia-Înălțarea Domnului și cu o zi înainte de Ziua Internațională a Copilului-1 Iunie.

Vernisajul Expoziției va avea loc în prezența colegilor de clasă ai Anastasiei , care după ce vor admira icoanele pictate de colega lor , vor primi dulciuri din partea organizatorilor și vor vizita Casa diaconului(scriitorului) Ion Creangă din incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia și Turnul Golia(Clopotniță), dorind astfel să le oferim o zi specială în care să se bucure de Ziua de 1 Iunie-Ziua Internationala a Copilului.

Noi, ca organizatori ne dorim să descoperim și să promovăm permanent astfel de valori ale Iașului, iar acum odata cu organizarea Expoziției «ICOANELE SUFLETULUI MEU DE COPIL », Anastasia ne va arăta nouă tuturor ce copii talentați are acest oraș minunat.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene și al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea CONSERVARE.

INFO

www.iasi-info.ro

www.facebook.com/centrul.turisticaiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: