Expoziție de icoane a unei artiste ieșeane de 9 ani

Afis-Anastasia-cantemir-201

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași  organizează a doua  expoziție personală de icoane pictate pe diverse materiale (piatră, sticlă, pânză, lemn) a artistei ieșene Anastasia Cantemir – 9 ani, expoziție intitulată « DIVINITATEA VĂZUTĂ CU PENELUL ȘI INOCENȚA COPILĂRIEI ».

Expoziția are loc în Turnul Golia (Turnul Clopotniță) – et.I și aduce în atenția publicului un număr de 35 de lucrări executate de Anastasia.

Anastasia este elevă în clasa a- III- a,  la Școala nr. 22 B.P. HAȘDEU , Iași, are o personalitate puternică, dar în fapt este timidă, sensibilă și foarte curioasă, este atentă la detalii, fascinată de jocul de umbre,  îi place să combine culorile și dorește să învețe lucruri noi. A mai avut până acum încă 2 expoziții personale, la Turnul Golia(30 mai 2014) și Atrium Palas  (27.09.2014). Prima icoană pe sticlă pictată de ea când avea 7 ani se află și acum expusă în Biserica “Sf. Nectarie” din Alexandu cel Bun, Iași.

Vernisajul expoziției « DIVINITATEA VĂZUTĂ CU PENELUL ȘI INOCENȚA COPILĂRIEI » va avea loc vineri, 24 iulie 2015, ora 18:00, în Turnul Golia, et.I.

Vernisajul se constituie într-un eveniment special, deoarece scriitoarea ieșeană Alexa Mihaela va lansa cu această ocazie o nouă cărticică de povești intitulată “Legenda Goliei“ , care face parte dintr-o  serie de povești pentru copii dedicate Turnului Golia. Cărticica este ilustrată cu picturi aparținându-i Anastasiei Cantemir și lui David Alexandru.

De asemenea, la vernisaj vor fi prezenți și alți copii talentați din Iași, Thomas Andrici, Francesca Giurgilă și Maria Luisa Andrici , care doresc să-i fie alături Anastasiei la acest eveniment deosebit și care vor susține un mic recital de pian și voce.

Invitați speciali la vernisaj  vor fi d-na Raluca Daria Diaconiuc – Corespondent Radio Iași, care va și prezenta desfășurarea evenimentului  și, de asemenea, părintele Vlad Chiriac. Cei doi invitați speciali nu sunt aleși întâmplător, deoarece d-na Raluca Daria Diaconiuc este autoarea cărții “Fonoteca Excelenței” – ajunsă anul acesta la vol.II, volum care conține interviuri și imagini cu artiști sau persoane de valoare din Iași.

Pe tot parcursul vernisajului expoziției « DIVINITATEA VĂZUTĂ CU PENELUL ȘI INOCENȚA COPILĂRIEI » , ce va avea loc VINERI 24 iulie 2015, ora 18, în Turnul Golia (Turnul Clopotnită) – et.I, va rula un scurt film în care vom vedea cum creează Anastasia o icoană pe piatră, de la momentul alegerii pietrei din râu și până la momentul în care această piatră se transformă cu talent și muncă într-o icoană.

Intrarea la vernisaj este liberă. Ca o surpriză a organizatorului pentru Anastasia, Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a editat un album cu lucrările expuse în cadrul expoziției.

 

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniu Cultural la secțiunea CONSERVARE.

INFO

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași

E-mail: centrul.promovare.turistica.iasi@gmail.com;

Telefon: 0332/408.549

www.iasi-info.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: