Expoziție de fotografie: Venice Outlet de Dario Barin (Italia)

afis-expo-veneto

Expoziția va fi deschisă publicului în Palas Mall, zona Atrium, în perioada 13-31 octombrie, iar vernisajul va avea loc pe 16 octombrie, ora 16.00, în prezenţa autorului, a criticului de artă Petru Bejan, a organizatorilor și a invitaților din țară și din străinătate.

Fundaţia Iaşi-Capitală Culturală Europeană în colaborare cu Centrul Italian “Leonardo da Vinci” vă invită să descoperiți Veneția de dincolo de aparențe, prin expoziţia de fotografie “Venice Outlet”, semnată de artistul italian Dario Barin.
Expoziția va fi deschisă publicului în Palas Mall, zona Atrium, în perioada 13-31 octombrie, iar vernisajul va avea loc pe 16 octombrie, ora 16.00, în prezenţa autorului, a criticului de artă Petru Bejan, a organizatorilor și a invitaților din țară și din străinătate.

“Venice Outlet” conține 40 lucrări alb/negru şi color, realizate din anii  ’70 până în prezent, lucrări care ilustrează o „Veneţie” naturală, firească, mai puţin comercială, care nu încearcă să fie spectaculoasă cu orice preţ. Veneţia lui Dario Barin este “Veneția din spatele Veneţiei”, melancolică, profundă, provocatoare, unică şi inconfundabilă până în cele mai mici detalii.

Artist plastic și fotograf, Dario Barin a fost profesor de teoria comunicării vizuale la Universitatea Internaţională din Veneţia și este specializat în zona artelor vizuale, a arhitecturii și în fotografie. A expus în galerii naţionale şi regionale în cadrul unor expoziţii personale sau colective, a furnizat material fotografic pentru edituri şi publicaţii și a obținut o serie de premii la concursurile de artă fotografică.

Expoziţia transmite pe lângă mesajul artistic, descifrat de fiecare vizitator cu mijloace proprii şi o invitaţie la dialog și cunoaştere. “Veneţia, cu bogăţia ei imensă, de istorie, de artă, de arhitectură se oferă, iese în întâmpinarea viitorilor ei prieteni conştientă fiind de faptul că prin cultură, te îmbogăţeşti doar dacă (te) dăruieşti” (Dario Barin).
Prin acest eveniment, organizatorii îşi propun să  creeze un cadru stabil şi permanent de promovare a culturii italiene în Iaşi și să încurajeze schimburile culturale dintre România și Italia.

Centrul Italian “Leonardo da Vinci” reprezintă un proiect al Asociatiei “Romeni & Moldavi InVeneto” din Venetia și nu este la prima colaborare cu orașul Iași. În ianuarie 2014 a adus o expoziţie de pictură dedicată lui Eminescu la Galeria “Pod Pogor”, în care au fost prezente lucrările a 12 pictori italieni.

Expoziţia “Venice Outlet” este inclusă în programul Sărbătorilor Iașului 2014 și se înscrie în seria proiectelor care susțin candidatura oraşului Iaşi la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

INFO

Fundaţia Iaşi-Capitală Culturală Europeană

www.facebook.com/iasi2021

Asociatiei “Romeni & Moldavi InVeneto”

www.facebook.com/ro.md.inveneto

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: