Expoziţie de carte „Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae (1903-1993)”

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi vă invită să vizitaţi, în perioada 2-27 octombrie 2018, expoziţia de carte „Teologul profunzimilor. Dumitru Stăniloae (1903-1993)”, deschisă în spaţiul expoziţional din sediul central, etajul I, la împlinirea a 115 ani de la naşterea şi 25 de ani de la moartea celui mai mare teolog român al secolului XX.

Expoziţia – al cărei titlu a fost inspirat de un volum îngrijit de Cătălin Pălimaru, Părintele Dumitru Stăniloae, teolog al profunzimilor, Ed. Renaşterea, Cluj-Napoca, 2012 – prilejuieşte o (re)întâlnire cu opera teologică şi ne-teologică a Părintelui Stăniloae, precum şi cu câteva dintre numeroasele sale traduceri din patristica greacă.

Nu lipsesc nici lucrările de interpretare a gândirii lui Dumitru Stăniloae, semnate atât de teologi ortodocşi, cât şi de teologi aparţinând altor confesiuni, în spiritul deschiderii spre dialog pe care Părintele a arătat-o de-a lungul întregii sale vieţi.

Expoziţia este întregită de câteva cărţi de interviuri şi de evocări în care personalitatea acestuia ni se dezvăluie prin ochii celor ce l-au cunoscut îndeaproape sau doar în treacăt.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

PE ACEEASI TEMA:

Concert de Craciun la Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Concursul de fotografie „Biblioteca într-o imagine” îşi desemnează câştigătorii!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Lunar: Warehouse Bells @Hala FiX

Canaf & Mr Fish @Legend

Concert de Colinde – Corala Barbateasca Cvartson

365 new chances in 2019 @Time Out

Scrie un comentariu: