Expozitii de carte si de stelute de Craciun la BCU Iasi

brancusi

Ieșenii sunt invitați în această săptămână la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași să viziteze expoziția de carte „Coloana Infinitului numită Brâncuși” și cea de steluțe „Crăciunul – artă și tradiție”.

Expoziția „Coloana Infinitului numită Brâncuși” prezintă cărţi şi materiale informative privind viaţa şi creaţia inedită a marelui sculptor român Constantin Brâncuşi. Aceasta este situată la etajul I a BCU Iași și poate fi vizitată până pe 6 ianuarie 2015.

Asociația iArt invită ieșenii iubitori de datini și obiceiuri tradiționale să viziteze expoziția de steluțe „Crăciunul – artă și tradiție”, situată la sediul Asociației iArt (Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași – Str. Păcurari, nr. 4/ Parter). Expoziția poate fi vizitată până pe 17 decembrie. Toate steluțele expuse în cadrul expoziției sunt confecționate în atelierele Asociației COMMUNIO, în cadrul campaniei „Împreună, prin colind 2014”.

În 2014 se împlinesc 175 de ani de activitate pe principii de organizare modernă a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Înglobând fonduri care au făcut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domneşti (cea mai veche, de pe la 1640, fiinţând la Mănăstirea Trei Ierarhi), Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi este o instituţie de cultură a cărei evoluţie a transformat-o într-o componentă principală a vieţii universitare ieşene de astăzi, având rolul ei distinct, în care funcţiile sale informative şi formative se împletesc cu calitatea de tezaur al miilor şi sutelor de mii de tomuri preţioase pe care le deţine în colecţiile sale. Biblioteca „Mihai Eminescu” înseamnă tradiţie şi continuitate, un centru activ de informare, educaţie multilaterală şi valorificare a unui inestimabil tezaur.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Adresa: Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Email: bcuis@bcu-iasi.ro

Web: www.bcu-iasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Expozitia “Minunata lume a cărţilor în limba germană pentru copii şi tineret”

”Dor de duca”, expozitie de carte la BCU Iasi

Expoziția „Cărțile copilăriei și ilustratorii lor”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: