Expozitie de carte: Memoria Vie, Biblioteca Academiei Mihailene

Memoria-Vie---Biblioteca-Ac

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași invită toți iubitorii de carte și de istorie la expoziţia „Memoria vie: Biblioteca Academiei Mihăilene”. Evenimentul se înscrie în sfera amplelor manifestări dedicate Zilelor Bibliotecii 2014 și este deschis publicului până pe 25 noiembrie, în spaţiul expoziţional de la etajul I, sediul central

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” propune privitorului o selecţie de cărţi din inestimabilul ei tezaur, mărturie a continuităţii în timp a acestui lăcaş de cultură. Ex-librisul ştampilă al Bibliotecii Academiei Mihăilene de pe paginile volumelor atestă drumul lung şi sinuos parcurs de bibliotecă şi de colecţiile ei, precum şi faptul că doar biblioteca asigură perenitatea valorilor. La cei 175 de ani de la organizarea ei modernă, biblioteca rămâne încă un loc de pelerinaj spiritual.

Începuturile bibliotecii coboară până la anul 1640 când domnitorul Vasile Lupu înfiinţează la Biserica Trei Ierarhi Academia Vasiliană, prilej cu care donează cărţi din colecţia personală, una dintre acestea aflându-se în fondurile Bibliotecii Centrale Universitare „M. Eminescu”. De-a lungul timpului, biblioteca, asemenea Academiei, a trecut prin reorganizări succesive, colecţiile îmbogăţindu-se prin donaţiile personalităţilor culturale ale vremii. Un scurt rezumat istoric AICI

expozitia-Memoria-vie-04

Înfiinţată în 1835 ca bibliotecă a Academiei Mihăilene și înglobând fonduri care au făcut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domneşti (cea mai veche, de pe la 1640, fiinţând la Mănăstirea Trei Ierarhi), Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi este o instituţie de cultură a cărei evoluţie a transformat-o într-o componentă principală a vieţii universitare ieşene de astăzi, având rolul ei distinct, în care funcţiile sale informative şi formative se împletesc cu calitatea de tezaur al miilor şi sutelor de mii de tomuri preţioase pe care le deţine în colecţiile sale.
Biblioteca „Mihai Eminescu” înseamnă tradiţie şi continuitate, un centru activ de informare, educaţie multilaterală şi valorificare a unui inestimabil tezaur.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Adresa: Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Email: bcuis@bcu-iasi.ro

Site: www.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: