Expozitie de carte de mediu la BCU Iasi

Ziua mediului 2015 - BCU

Spațiul expozițional de la etajul I al BCU Iași găzduiește, până pe 12 iunie, expoziția de carte de mediu „7 Miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă!”. Ziua Internațională a Mediului, ce se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie, reprezintă oportunitatea pentru toată lumea de a realiza cât de importantă este grija față de Pământ și de a deveni agenți ai schimbării.

Tema din acest an este: „Seven Billion Dreams. One Planet. Consume With Care!” („7 Miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă!”). Multe dintre ecosistemele Pământului se apropie de puncte critice, de epuizare sau de schimbări ireversibile, împinse de creșterea numărului de locuitori ai planetei și de dezvoltarea economică.

Până în 2050, în cazul în care consumul şi producția actuală rămân aceleași și cu o populație în creștere (estimată la 9,6 miliarde în 2050), vom avea nevoie de trei planete pentru a susține modul nostru de viață. Și totuși, statisticile arată că oamenii consumă mult mai mult decât ceea ce resursele naturale ale planetei pot oferi în mod durabil şi uneori chiar mai mult decât ar avea nevoie.

Expoziția de carte de mediu, aflată în acest an la a treia ediție, dorește să tragă un semnal de alarmă asupra acestor probleme. Printr-o prezentare specială atragem atenția asupra consumului necontrolat de materii prime și resurse naturale, cât și asupra impactului pe care îl are acesta asupra planetei noastre.

Cititorul care-și va opri pașii la etajul I al BCU Iași va avea posibilitatea să observe o gamă complexă de cărți dedicate acestui eveniment, prezentate într-un cadru special de către Mihaela Ulman, bibliotecar al BCU „Mihai Eminescu” Iași.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Adresa: Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Email: bcuis@bcu-iasi.ro

Web: www.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: