Expozitie de azalee si camelii la Gradina Botanica

expozitie-de-azalee-si-camelii-stiinta-si-cultura-pentru-natura-gradina-botanica-afis-expozitieGradina Botanică „Anastasie Fătu“ a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită să vizitați expoziția de azalee și camelii, deschisă în perioada 2–23 februarie 2014.

În acest sens, au fost amenajate două noi compartimente în complexul de sere, destinate cultivării exemplarelor din această colecție științifică.

Deoarece aceste plante necesită condiții speciale de cultură, în aceste spații sunt monitorizate permanent condițiile de temperatură și umiditate. Unele exemplare, cu vârste de peste 40 de ani și înălțimi de peste 1,50 m, sunt plantate direct în cuve, urmărindu-se permanent pH-ul solului. În condițiile climatice specifice grădinii botanice, aceste plante înfloresc începând cu luna decembrie și până în luna martie.

Majoritatea speciilor și soiurilor cultivate, care aparțin genurilor Camellia și Rhododendron, provin din Asia, unde sunt utilizate cu predilecție în decorarea grădinilor. Aceste plante sunt asociate frecvent cu exemplare de conifere, reușind să dea o notă de eleganță, dar și de discreție.

galerie-foto-cu-florile-expuse

Pentru a pune în evidență coloritul viu al florilor, s-au folosit exemplare de tuia, chiparos sau molid (dintre conifere), precum și diferite specii de ferigi, care prin luxurianță sugerează un strop de exuberanță într-un spațiu care degajă o sobrietate tipic est-asiatică.

  • Vizitatorii sunt așteptați zilnic, între orele 9.00-16.00, să redescopere frumusețea uneia dintre cele mai importante colecții.

BILETE

Prețul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

INFO

Gradina Botanica ”Anastasie Fatu”

Adresa: Str. Dumbrava Rosie nr. 7-9

Tel.: 0232 201373

Email: gbot.is@uaic.ro

botanica.uaic.ro

www.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: