Expozitie de arta holotropica la Galeriile Dana

Artisti din Franta,  Elvetia, Africa de Sud, Nigeria, Indonezia, India si  Statele Unite ale Americii  expun la Galeriile de Arta „Dana” in cadrul celei de-a III-a editii a Simpozionului International de Arta Holotropica.

Edi Apostu

Artistul iesean, Edi Apostu

Arta holotropica este un concept reprezentat de artistul plastic iesean Edi Apostu. Adept al filosofiei Zen si fin cunoscator al sistemelor filosofice Chan, Budismul tibetan sau Hinduismului, artistul isi construieste spatiul pictural si poetic pe structurile arhetipale ale Cosmogoniei Macro-universale. In creatiile lui Edi Apostu se regasesc elementele primordiale ale Cosmosului, simboluri si arhetipuri Universale, semne rezonatorii cu diferite planuri ale Universului, fie vizibile, fie invizibile, fie angelice, fie terifiante. In ansamblu lucrarile lui Edi Apostu sunt imagini de rezonanta cu alte zone vizibile sau invizibile din Creatie, portaluri catre lumi paralele.

Arta holotropica este arta rezultata in urma unor experiente transpersonale si care poate transpune privitorul in stari de supraconstiinta. Toata creatia mea artistica, fie ca este vorba de pictura, grafica sau poezie este plina de simboluri si arhetipuri universale. Chiar daca cea mai mare parte a lucrarilor mele sunt abstracte, ele transmit mesaje subtile si au ca sursa de inspiratie Sursa Universala de unde provine Informatia, Informatie ce se materializeaza in planul fizic in creatiile mele” – Edi Apostu

Termenul ”holotropic” provine din grescul ”holos” = intreg si ”trepein” = miscarea inspre… si se traduce literar prin ”miscarea inspre intreg”

Expozitia poate fi vizitata pina pe 14 februarie si este deschisa la Galeriile ”Dana” din str. Prof. Cujba, nr, 17.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: