Expoziție colectivă de fotografie – AN2020 – semnată de Clubul Fotografilor din Iași

Pentru al XII-a an consecutiv Clubul Fotografilor din Iași alături de Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași și Galeria de Artă “La Gard” vă invită în perioada 25 ianuarie – 26 februarie la Expoziţia colectivă de fotografie AN2020 compusă din 59 de cadre alb-negru, semnată de 32 de membri de pasionaţi de fotografie din Iaşi.

La începutul lui 2010, a apărut inițiativa de a marca trecerea anului și din punct de vedere fotografic. S-a ales numele AN atât pentru că toate fotografiile trebuie să fie făcute pe parcursul anului evocat, dar și ca simbol pentru alb-negru. Apoi idea a fost reluată în fiecare an și în 2021 ajungem la a XII-a ediție.

Fotografia alb-negru a ocupat întotdeauna un loc aparte pentru noi deoarece, lipsită fiind de atributul culorii o imagine trebuie să comunice mai mult prin conținut. Lumina, umbrele, texturlle capătă semnificații mult mai importante. Provocarea este de multe ori nu să faci o imagine bună alb-negru dintr-o imagine bună color ci din contra, să întrevezi potențialul ascuns al unei imagini din fața ta (evident colorată) care, transpusă în registru monocromatic să capete o putere de sugestie mult mai mare. Fotografia alb-negru nu trebuie să fie nici un scop în sine, nici ridicată la rangul de destinație supremă a unei evoluții a unui fotograf, dar nu trebuie să uităm de marile opere ale fotografilor iluștri din epoca argentică, din care avem atâtea de învățat. Expozițiile noastre AN sunt și un omagiu la adresa lor.” – a declarat Cristi Țibu, membru în Clubul Fotografilor din Iași din 2007.

Expun: Bianca Adiaconiței, Florin Aioanei, Mihaela Ajităriți, Eduard Anton, Nicu Apostu, Marius Balan, Marian Bîrlădeanu, Claudiu Bîrliba, Tiberiu Budeanu, Mihaela Burlacu, Ghenadie Cebanu, Constantin Ciobanu, Vlad Colotilă, Ilona Corfu, Andrei Covrig, Grigore Fusu, Răzvan Hatmanu, Roxana Hîngănescu, Vasile Iacob, Bianca Ionel, Iuliana Luca, Constantin Manea, Cătălin Manolescu, Laura Manolescu, Tudor Mazilu, Miruna Mironescu, Doru Nastas, Cătălina Neculau, Ioan Răducea, Cristi Țibu, Sorin Untu, Cristian Vidrașcu.

Expoziţia va putea fi vizitată în cadrul Galeriei „La Gard” din Parcul Copou, până în data de 26 februarie 2021.

Clubul Fotografilor (Iaşi) de la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, înfiinţat în anul 2008, este deschis tuturor pasionaţilor de fotografie, fără deosebire de vârstă şi pregătire profesională sau artistică. De la înființare și pînă în zilele noastre prin cadrul clubului s-au perindat mai mult de 500 de persoane. Prin efortul lor benevol, pe parcursul a mai bine de 10 ani s-au desfășurat peste 200 de întrevederi bi-lunare, au fost înfățișate publicului ieșean mai bine de 300 de expoziții personale, de grup sau colective, realizate de către membrii clubului sau de invitații săi.

INFO

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Bd. Carol 1, Parcul Copou, Iasi

Webclubulfotografiloriasi.ro

FBwww.facebook.com/clubulfotografiloriasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: