Expoziție caritabilă de pictură ”Dihotomia Micro-Macro Cosmos”

Afis Tatiana (3)-page-001

Sâmbătă, 2 iulie a.c, ora 18.00, la Galeria de Artă ”N. Tonitza” din Iași, va avea loc vernisajul expoziției de pictură pe pânză, ”Dihotomia Micro-Macro Cosmos”, ce cuprinde lucrările artistei Tatiana Bădărău. Va prezenta criticul de artă Prof. univ. Dr. Petru Bejan, iar la eveniment sunt invitați specialiști în domeniu și cadre didactice universitare.

Organizată sub auspiciul Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași, expoziția va fi deschisă în perioada 2-9 iulie a.c., intrarea fiind liberă.

Având ca temă centrală ”ochiul”, reprezentat cu tehnici mixte, la diverse dimesiuni și scări, expoziția se desfășoară în scop caritabil, cu vânzare liberă, bănuții urmând să fie donați către persoanele cu deficiențe de vedere ce necesită ajutor.

Tema aleasă își propune explorarea dihotomiei micro-macro univers, cu scopul de a dovedi existența acestora ca părți componente ale unui întreg și nu ca realități aflate în opoziție. În acest context, provocarea constă în îndepărtarea limitărilor și constrângerilor privitoare la percepție și interpretare, odată cu investigarea artistică a unor realități și valori estetice noi. Instinctul poate fuziona astfel cu știința, simțurile își pot găsi corespondența între ele, iar simbolul își poate redefini sau redobândi semnificația. Simbolul capătă astfel valențe multiple, prin încercarea de a întruchipa sentimente precum iubirea care se poate regăsi prin ură, sau experiențe cum ar fi miracolul nașterii, înțeles însă prin prisma morții, toate acestea privite însă ca o asimilare a opozițiilor într-un singur întreg”, a afirmat Tatiana Bădărău, artist plastic.

Absolventă a Liceului de Artă și Muzică ”Gh. Tătărăscu” din Focșani, specialitatea Pictură, precum și a Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității ”George Enescu” din Iași, Tatiana Bădărău este în prezent masterandă în anul II la aceași facultate. Artist consacrat, Tatiana Bădărău a participat la nenumărate expoziții naționale și internaționale, fiind deținătoarea a multe trofee și premii.

INFO

Galeria “Nicolae Tonitza”

Str. Lăpuşneanu, nr. 7-9, Iasi

T.  0232-210.066

Web: www.facebook.com/Uniunea-Artistilor-Plastici-Din-Romania-Filiala-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: