Expozitie – „Istoria filosofiei in lume”

Filosofia a fost intotdeauna una dintre stiintele care au stat la baza progresului civilizatiei umane. Prin acest proiect dorim sa aducem in atentia publicului iesean cele mai importante momente din istoria gandirii umane.

Noua Acropola este o organizatie internationala cu caracter filosofic, cultural si social. Aceasta a fost fondata in anul 1957, in Buenos Aires (Argentina), de catre istoricul si filosoful Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991).

In momentul de fata, Noua Acropola are filiale in peste saizeci de tari, pe cinci continente.

Suntem inspirati de acele curente de gandire care ne permit sa propunem noi solutii, capabile sa genereze o reinnoire in viitor.

Filosofia, atunci cand este practica, educa. Ne ajuta sa ne cunoastem si sa evoluam. A  fi filosof inseamna sa adopti un mod de viata pus in slujba celor mai mari aspiratii ale umanitatii.

Filosofia promovata de Noua Acropola reprezinta, mai presus de toate, un mod de viata accesibil tuturor si care consta in aplicarea invataturilor inteleptilor din toate timpurile. Aplicarea cunostintelor formeaza o persoana mai buna, capabila, astfel, sa construiasca o lume mai buna.

Experienta filosofica constituie baza unui model de cultura activ si participativ, care scoate in evidenta calitatile fiecarei persoane, largeste orizonturile mintii si cultiva toate formele de exprimare ale spiritului.

Programul expozitiei va cuprinde:

Expunere de materiale documentare despre filosofia din diverse culturi, cum ar fi: cea indiana, chineza, egipteana, greaca, romana, renascentista, franceza, engleza, etc.

–          Conferinte publice:

Filosofia pentru o viata mai buna” – 30 mai 2012, ora 17:00

Filosofia pentru depasirea limitelor” – 2 iunie 2012, ora 18:00

–          Lansare de carte: „Filosofia pentru viata”, autor Delia Steinberg Guzman – 2 iunie, ora 16:30

–          Concurs de eseuri filosofice

Conferintele si lansarea de carte se vor desfasura in sala B.P. Hasdeu, iar materialul documentar va fi expus la intrarea in Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: