Expoziţia „Ziua în care am plecat” | Alina Madlen Bădeanu

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași are plăcerea să vă anunţe deschiderea expoziţiei de ceramică și grafică “Ziua în care am plecat”, semnată de artista Alina Madlen Bădeanu.

Deschis la Galeria de artă “N. Tonitza” din Iași în perioada 1 – 10 iulie 2021, evenimentul prezintă o colecție de lucrări care surprind printr-un concept expozițional care are ca tematică un subiect de mare actualitate: povestea migrațiilor, a ruperii de țara ta, a sacrificiului familiilor din România.

Evenimentul ne dezvăluie forța creatoare, sensibilitatea și independența tinerei plasticiene în această primă expoziție de debut, dimensionând căutări și interpretări etalate în această superbă expoziție conceptuală. Sunt etalate o colecție de genți de diferite mărimi și forme realizate din argilă ceruită care se completează cu lucrări de grafică și cu scrisori originale care fac parte din corespondența propriei familii a autoarei.

Fiecare lucrare este o poveste reală despre trăirile celor care sunt nevoiți să își părăsească locul și țara în care s-au născut, un răspuns care explorează dramele familiilor din România și ilustrează impactul migraţiei din dorința de a avea o viață mai bună.

Vernisajul evenimentului va avea loc pe data de 3 iulie 2021, la ora 17.00. Prezintă criticul de artă, dr. Mirela Ștefănescu.

INFO

Galeria “Nicolae Tonitza”

Str. Lăpuşneanu, nr. 7-9

T.  0232-210.066

Webwww.facebook.com/Uniunea-Artistilor-Plastici-Din-Romania-Filiala-Iasi

PE ACEEASI TEMA:

Verde de veghe | Galleria 28

Expoziția de ceramică și textile „Odă bucuriei”

De la Marea Baltică, în Carpați: colierul germanic de la Miroslava

We Are Not Passive Visitors, expoziție de grup la Borderline Art Space

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: