Expozitia “Un mesager pentru parintii mei” in ”Saptamana Diasporei”

Sapt.Diasporei

Primăria Municipiului Iași organizează în perioada 13-20 august 2016, un eveniment amplu dedicat Diasporei Românești, numit „Săptămâna Diasporei”.

Prin acest eveniment, Primăria Municipiului Iași dorește să fie în mod special alături de diaspora româneasca și desigur alături de ieșenii care acum sunt parte a diasporei, dar care nu au uitat orașul unde s-au nascut și din care au plecat, Iașul pe care îl iubesc în continuare la fel de mult.

Evenimentul intitulat  „Săptămâna Diasporei” se dorește a fi un gest de respect și mulțumire din partea Primăriei Municipiului Iași față de toți ieșenii și românii aflați acum în diaspora, față de eforturile lor, recunoscând și în acest fel că diaspora promovează locurile și oamenii de acasă.

Primăria Municipiului Iași dorește ca măcar pentru o săptămână, o săptămână specială, „Săptămâna Diasporei”, să transforme această temă dureroasă a societății românești actuale, într-o temă care să ne bucure , o săptămână în care și Diaspora și cei de acasă să vedem beneficiile, aspectele care ne unesc și modul în care ne putem promova și înțelege reciproc .

Pentru că și copiii românilor fac parte din diaspora, într-un fel sau altul, alături de părinții lor sau poate așteptându-i acasă și gândidu-se în permanență la ei (copiii la părinți și părinții la copii) , Primăria Municipiului Iași s-a gândit că un copil ieșean, pe care l-a susținut încă de la început – David Alexandru-11 ani,  ne-ar putea oferi mai multă culoare și mai multă bucurie, nouă tuturor, celor din Diaspora și celor de acasă, reuniți în „Săptămâna Diasporei” și prin Expoziția de Pictură, sugestiv denumită ”Un mesager pentru părinții mei!

Expoziția va avea loc în perioada 13-20 august 2016 în cadrul Primăriei Iași-Palatul Roznovanu și va avea vernisajul, Duminică 14 august 2016, ora 18:00.

Expoziția va fi un liant între Diaspora și cei de acasă, ne va uni în fața frumosului și a gingășiei văzute prin ochi de copil și exprimate cu penelul unui copil talentat , provenit din rândul comunității ieșene.

Primăria Municipiului Iași a răspuns afirmativ apelului Diasporei de a organiza un astfel de eveniment, aflat anul acesta la prima ediție , dar pe care și-l dorește a fi continuat și în anii următori.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: