Expozitia turneului international ,”GOYART ’15 – Destinatie Romania”

cartel-rumano-final

Uniunea Artistilor Plastici din Romania – FILIALA IASI, are placerea de a va invita vineri 14.08.2015, ora 19.00, la Galeria de arta CUPOLA, la vernisajul expozitiei Turneului International ,,GOYART ’15 – Destinatie Romania. Prezinta Felix Aftene – presedinte U.A.P. – Filiala Iasi si Maria Bilasevschi – critic de arta.

Cine, ce si ce este ,,Goyart”

,,Goyart este o organizatie deschisa ce are ca obiectiv in a uni oameni din tari si culturi diferite, prin intermediul artei. Peste 200 de expozitii in mai mult de 25 de tari ne pune intr-o pozitie privilegiata  pentru a demonstra cu probe, ca arta este un puternic instrument de comunicare. Dispunem de spatii proprii in Barcelona, Madrid si Monzon, unde schimbam proiecte internationale.

In 2014, am primit o invitatie din partea Muzeului de Arta Prahova, din Ploiesti pentru a prezenta un grup de artisti spanioli. A fost o ocazie pentru ca noi sa descoperim un popor amabil si ospitalier. La intoarcere, am colaborat cu cele mai importante asociatii romanesti in Spania si acum facem un nou pas, prezentand o expozitie in Iasi.

Expozitia Goyart este formata din artisti consacrati si cu o buna cariera cum este cazul artistului invitat Jaume Estartús, cu alti artisti care sunt la inceput de drum pe scena nationala, fara a uita de partea culturala de care deasemenea se ocupa  Goyart. Intentia noastra nu e de a face o selectie, ci doar de a demonstra o mica parte a nivelului in care activam, de la asociatii culturale pana la artisti consacrati. Este doar o carte de vizita, insa ce cautam cu adevarat este un proiect stabil de colaborare valabil in ambele directii.

Am vazut lucrarile artistilor colaboratori ai Uniunii Artistilor Plastici din Roamania Filiala Iasi si credem ca meritam cu adevarat sa avem o sansa de colaborare. Cuvantul ¨punte¨ defineste cel mai bine felul cum vrem sa abordam relatia cu partenerii nostri, ¨punte ce depaseste obstacole, ce uneste, dar mereu in ambele directii.

INFO

Galeriile de Arta ”Cupola”

Strada Cuza Vodă, nr. 2A

Uniunea-Artistilor-Plastici-Din-Romania-Filiala-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: