Expoziția temporară „Gravura, atribut feminin” din Colecția de stampe a Muzeului de Artă Iași

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii, în perioada 3 noiembrie – 6 decembrie 2020, expoziția temporară „Gravura, atribut feminin”, ce reunește lucrări din Colecția de stampe a Muzeului de Artă Iași.

Pe simeze sunt etalate 78 de lucrări semnate de 60 de artiste – majoritatea nume consacrate ale graficii românești – din diferite generații: Vanda Sachelarie-Vladimirescu, Maria Manolescu, Micaela Eleutheriade, Tia Peltz, Geta Brătescu, Ileana Micodin, Ala Jalea Popa, Ethel Lukats-Băiaș, Hortensia Masichievici-Mișu, Suzana Fântânariu-Baia, Anamaria Smigelschi, Atena-Elena Simionescu, Wanda Mihuleac etc.

Demersul curatorial urmărește un dialog vizual și o relaționare a acestora și cu artiste din generațiile mai tinere, în curs de afirmare – ca nou mediu în care se conturează, an după an, noile tipuri conceptuale din gravura românească.

Expoziția poate fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până pe 6 decembrie 2020, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Artă, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: