Expoziția temporară „Datini și obiceiuri de iarnă

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 7 decembrie 2021 – 16 ianuarie 2022, la Palatul Culturii, expoziția temporară „Datini și obiceiuri de iarnă. Recuzită din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei”.

Expoziția își propune să readucă în atenția vizitatorilor atmosfera sărbătorilor din satul românesc de altădată, prezentând obiecte din colecția muzeului: stea, măști tradiționale, recuzită din alaiurile specifice sărbătorilor de iarnă.

Dintre toate practicile asociate intervalului de regenerare a timpului, în Moldova, măștile de Anul Nou constituie momentul cel mai așteptat de toți membrii comunității. Zoomorfe sau antropomorfe, realizate din materiale diverse, cu alai specific sau parte a unui „alai de alaiuri”, măștile de Anul Nou din zona etnografică Iași prezintă o mare varietate tipologică și o vigoare rar întâlnită, printre cele mai îndrăgite regăsindu-se Capra, Ursul sau Căiuții.

Expoziția poate fi vizitată la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului Etnografic al Moldovei, de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet; pauză pentru dezinfectarea și aerisirea spațiilor expoziționale: 13.00 – 13.30).

Accesul se face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, în baza prezentării certificatului verde Covid-19.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: