Expozitia ”Se va intampla deja”, 4-14 noiembrie

Galeria apARTe (Iasi) va invita in perioada 4 -14 noiembrie 2013 la expozitia ”SE VA ÎNTÂMPLA DEJA”.
Deschiderea: va avea loc luni, 4 noiembrie 2013, ora 18.00.

Lucrări de: Silvia Amancei, Luminita Apostu si Ionut Toma, Bogdan Armanu, Daniel Djamo, Sabin Garea, Raluca Ionescu, Andrei Mateescu, Adrian Popescu

Echipa curatorială: Cătălin Gheorghe, Iosif Kiraly, Raluca Oancea Nestor

În chestiuni de artă si de viată, limitele relatiei noastre cu existenta lasă urme usor de recunoscut. Să vorbesti prin expozitie despre iminenta, memoria si perplexitatea mortii poate perturba obisnuinta noastră cu irevocabilitatea situatiilor care ne anuntă, si vor face la un moment dat să ni se întâmple, moartea. Nu asa cum arta a murit si încă ni se întâmplă, si nu asa cum suntem înconjurati de metaforele mortii si murim în fiecare moment care nu ni se mai întâmplă.

Expozitia de la Galeria apARTe din Iasi face arheologia a două situatii de confruntare a finitudinii: reconstituirea certitudinilor unor experiente de limită (amenintarea mortii si moduri de raportare la moarte) si denuntarea relativitătii conditiei artei si a artistului (performare ironică, nevro-analiză asistată si mock-onumentalizare a biblio-teancurilor de artă).

Expozitia se desfăsoară în cadrul proiectului cultural ARTĂ. CONSUM. FINITUDINE (ACOFIN), finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) si derulat de Universitatea Natională de Arte din Bucuresti în parteneriat cu Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi, Asociatia Doctoranzilor si Cercetătorilor în Filosofie.

INFO

Galeria apARTe

Adresa: Facultatea de Arte Vizuale si Design, Str. Sărăriei 189, Iasi

www.facebook.com/pages/Galeria-Aparte/

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: