Expoziția ”Scufundați în virtual” | FITPTI 2021

Tehnologia de ultimă generație care a pătruns în teatru, lumile virtuale și laserele, luminile inteligente pot crea imagini miraculoase. Scufundarea în realitatea virtuală, care devine, din ce în ce mai pronunțat, opțiunea noastră de viață, a antrenat modificări substanțiale în modul de a privi lumea, în rapiditatea cu care căutăm și înghițim informația, în felul în care interacționăm.

Expoziția Scufundați în virtual
1 octombrie, ora 10:00 – 20:00
Ora 10-22 (Teatrul Luceafărul foyer): Expoziție SCUFUNDAȚI ÎN VIRTUAL

Scufundați în virtual înseamnă o doză substanțială de singurătate fizică, dar și posibilitatea de a ne crea lumi imaginare, în care contactul cu realitatea apare din ce în ce mai diluat. Sau aproape stins. Poate că celebrul titlu a lui Calderón de la Barca, Viața e vis, nu a fost nicicând mai actual.

Expoziția Scufundați în virtual s-a născut ca o extensie a volumului Un CLICK și… 1000 de realități. New media în teatrul românesc. Autoarea, criticul de teatru Cristina Rusiecki, a considerat că teatrul ultimilor ani oferă unele imagini atât de spectaculoase încât merită văzute de iubitori de artă din mai multe orașe. Expoziția pune accentul pe imaginile care îmbină corpul viu al actorului, elementul viață, cu liniile geometrice sau frânte, nenaturale, cu misterioasele (i)realități oferite de tehnologie sau cu fotografiile din dronă.

Curator: Cristina Rusiecki

INFO

luceafarul-theatre.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: