Expoziția „Reverii cromatice”, semnată de Otilia Alexandra Iutiș, la Muzeul Unirii din Iași

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iaşi vă invită să vizitați până pe 24 noiembrie 2018, expoziția temporară „Reverii cromatice”, semnată de Otilia Alexandra Iutiș.

Selecția expozițională reunește lucrări de peisaj și compoziție, ce au în comun exuberanța cromatică. Lucrările de peisaj tratează anotimpuri și momente diferite ale naturii și luminii, în culori uneori vesele, alteori misterioase. Lucrările de compoziție plasează lumea copilăriei, a inocenței și a bucuriei în prim plan, revelând o lume magică, unde totul devine posibil. Artista tratează subiectele uneori pictural, cu nuanțe dispuse jucăuș, alteori decorativ, perfect potrivite pentru formele imaginate.

Absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2012), Master Terapii de Cuplu şi Familie (2014), și a Facultății de Arte Plastice, Decorative şi Design, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași (2013), urmate de studii de doctorat (2014 – 2017), Otilia Alexandra Iutiș este profesor de educație plastică în învățământul preuniversitar. Este, de asemenea, membru stagiar al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Iași și are în portofoliu numeroase expoziții personale și participări în expoziții colective și de grup, în perioada 2004 – 2018.

Expoziția „Reverii cromatice” poate fi vizitată la Muzeul Unirii din Iași, programul fiind de miercuri, până duminică, între orele 10.00 și 17.00.

INFO

Muzeul Unirii

Str. Al. Lapusneanu nr. 14, Iasi

Web: www.palatulculturii.ro/muzeuunirii

FB: www.facebook.com/MuzeulUnirii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: