Expozitia ”Retrospectiva grafica”, Manuela Oboroceanu

Pliantul-fatza

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași vă invită la vernisajul expoziției RETROSPECTIVA GRAFICĂ (25) – Manuela Oboroceanu, vineri, 22 ianuarie 2016, de la orele 17.30.

Cu acestă ocazie vor vorbi Valentin Ciucă (critic de artă), Florin Lăzărescu (scriitor) și Felix Aftene (artist plastic, președinte UAPR Iași).

Sponsorii evenimentului sunt Romsoft, Lettera SRL și Editura Doxologia.

Expoziția RETROSPECTIVA GRAFICĂ (25) – Manuela Oboroceanu va fi găzduită în perioada 20-30 ianuarie 2016 în Galeria CUPOLA a UAPR din Piața Unirii, Iași. Structuratã pe douã direcții – una, cea a designului și ilustrației copertelor de carte și cea de a doua graficii digitale -, expoziția marcheazã 25 de ani de activitate artisticã.

Manuela Oboroceanu ilustrează cu distincție apropierea de sursele livrești și decodifică cu inteligență zona metaforei.”  (Valentin Ciucă, critic de artă)

Manuela Oboroceanu a urmat între anii 1991 – 1997 cursurile Secției de Graficã ale Academiei de Arte „George Enescu” din Iași – clasa Prof. Ion Truicã și avînd pofesori pe unii din cei mai reputați reprezentanți ai artelor plasice ieșene: Jeno Bartos, Atena Simionescu, Mihai Tarași s.a. Activand în decursul anilor în domeniul Graficii publicitare și cu precãdere în cel editorial, Manuela Oboroceanu lucreazã cu edituri ca POLIROM, DOXOLOGIA, TRINITAS, ART XXI, LITERA, CASA RADIO, Editura Universitãții „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, EDITURA ACADEMIEI, Editura PARALELA 45 etc. pentru care semneazã peste 3000 de coperte. Participã în perioada 1991-2015 în expoziții personale și de grup (în țarã și strainãtate).

INFO

Galeria de arta “Cupola”

Str. Cuza Voda, nr. 2, Iasi

www.facebook.com/Uniunea-Artistilor-Plastici-Din-Romania-Filiala-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: