Expoziția retrospectivă de pictură ESTeTICA a artistului Serge Vasilendiuc

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă, în parteneriat cu Institutul Cultural Polonez din Bucuresti, Uniunea Artiștilor Plastici din Polonia și Uniunea Artiștilor Plastici din România, organizează la Palatul Culturii din Iași, expoziția retrospectivă de pictură ESTeTICA a artistului Serge Vasilendiuc.

Serge Vasilendiuc, născut în anul 1972 la Bălți (Republica Moldova), locuiește în prezent la Cracovia. Absolvent al Academiei de Arte din Iași este autorul a 12 expoziții personale și a participat la peste 30 de expoziții de grup în Polonia, România, Ungaria, Germania și Danemarca. A primit premiul onorific al Uniunii Artiștilor Plastici din Polonia, în anul 2010.

Remarcăm preocupările artistului pentru alegerea selectivă a subiectelor. Privindu-i lucrările vom avea sentimentul că participăm la un imaginar pelerinaj printre citadele înțesate de istorie; că urcăm trepte și ne furișăm pe străduțe înguste pentru a descoperi mărturii ale unor legende despre eroi și întâmplări modelate dea-lungul timpurilor de la o generație la alta. Picturile lui Serge Vasilendiuc au darul de a provoca imaginația privitorului. El descoperă un alt timp, nebănuit, cel al stărilor transcendente așa cum în urmă cu un secol procedau Giorgio de Chirico, Marc Chagall, Wassily Kandinsky și alți reprezentanți ai picturii avangardiste”, apreciază pictorul Liviu Suhar.

Sunteti așteptati la vernisajul expoziției ce va avea loc joi, 10 mai 2018, ora 17.00, la Palatul Culturii, în spațiul Muzeului de Artă. Expoziția, curatoriată de Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă, va fi prezentată de criticul de artă Maria Bilașevchi, și va fi deschisă în perioada 10 mai – 10 iunie 2018.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea”

Expoziție de gravură și grafică semnată Christopher Castle la Palatul Culturii

Proiectul artistic „AUGMENTED REALITY„ semnat de Dorin Baba

Expoziția de pictură „Ecleraj – Friză LXXXIV” Cristian DIȚOIU

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concert Corul Marii Uniri | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

Rapunzel | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

MagicaAventura | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

Povești de groază de spus pe întuneric – Scary Stories to Tell in the Dark

Scrie un comentariu: