Expozitia pictorului Valeriu Gonceariuc

Pana miercuri, 15 iunie 2011, Galeria “La Gard” a Casei de Cultura “Mihai Ursachi” gazduieste expozitia pictorului VALERIU GONCEARIUC.

Galeria “La Gard” este deschisa nonstop, cu ajutorul a 16 panouri expuse pe gardul Parcului Copou din Iasi. Printr-un concept nonconformist, care-si propune apropierea publicului larg de arta – si invers – “La Gard” este singura galerie din Romania ce prezinta  in aer liber, permanent, o expozitie de arta plastica.

“Vizitindu-i atelierul, i-am contemplat tablourile. Gindul m-a dus la Bosh, dar si la pictura rupestra… La un Bosh trecut printr-o sita postmoderna, unde sensul parabolelor nu mai e atit de limpede ca in arta precursorilor. Privindu-i tablourile, am trait o senzatie ciudata. Pictura lui Valeriu Gonceariuc seamana cu un peisaj subacvatic. E ca si cum ai inota pe fundul unei balti mirifice, incercind sa identifici plantele si animalele fantastice ce-si fac aparitia in jur. Sau e ca si cum te-ai scufunda in interiorul propriului subconstient, coborind in timp pina la adincimi nebanuite, cind percepeai lumea din interiorul pintecului matern, inconjurat de plasma lichidului amniotic protector. Cred ca pictura lui Valeriu Gonceariuc  are o strinsa legatura cu rememorarea inconstienta a acelui paradis. Siluetele nu se disting intotdeuna clar, ele sint inconjurate de un halou de lumina. De aici, cred, si nota de fantasic pe care o degaja tablourile sale.”  (Nichita Danilov)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: