Expozitia “Pe urmele lui Ion Creanga in Iasi”


Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” Iasi cu sustinerea Consiliului Judetean Iasi in colaborare cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National Iasi si cu sprijinul Teatrului Luceafarul Iasi si Muzeului Literaturii Romane Iasi , anunta includerea in circuitul turistic a Casei Creanga din incinta Manastirii GOLIA deschizand acest obiectiv publicului spre vizitare, pe data de 1 Martie (data nasterii scriitorului), ora 10:00.

In acelasi context, in perioada 1 Martie 2011 – 1 Aprilie 2011 in Turnul Goliei va putea fi vizitata expozitia „Pe urmele lui Ion Creanga in Iasi“. Veti avea ocazia sa admirati marionete din piesele lui Ion Creanga ce au jucat pe scena Teatrului Luceafarul Iasi  si fotocopii dupa documente importante din viata scriitorului.

In aceasta casa diaconul si scriitorul Ion Creanga a locuit intre anii 1866-1871, perioada  in care a slujit in Biserica Golia.

Vizitatorii vor avea ocazia sa retraiasca momente din epoca respectiva, aerul anilor 1860 fiind dat atat de obiectele expuse in Casa Creanga cat si de imaginile expuse in expozitia din Turnul Goliei. Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” Iasi propune publicului interesat un traseu turistic cu toate cladirile din Iasi pe unde a trecut  Ion Creanga si  si-a lasat amprenta.

Programul de vizitare a Casei Creanga si a Turnului Goliei, in perioada 1 Martie 2011 – 1 Aprilie 2011, este de  Luni pana Vineri intre orele 11.00-17.00 si Sambata intre orele 10.00-14.00.

Pretul biletelor de vizitare este stabilit astfel:
– pentru grupuri de elevi de minim 10 persoane, pretul biletului este de 2 lei/pers;
– pentru elevi,  individual, pretul biletului este de 3 lei/pers;
– pentru adulti , individual , pretul biletului este de 4 lei/pers.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

1 comentariu la “Expozitia “Pe urmele lui Ion Creanga in Iasi””

  1. dan says:

    De fapt muzeul a fost realizat de Manastirea Golia in colaborare cu Muzeul Etnografic al Moldovei. Restul is la furat acolo (mai putin t. Luceafarul, care a adus marionetele)

Scrie un comentariu: