Expoziția „Pata de culoare – o cale de exprimare”

Expoziția „Pata de culoare - o cale de exprimare”/ foto iasiUniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași vă invită la expoziția de pictură „Pata de culoare – o cale de exprimare” a artistului Dorin Lehaci ce va avea loc în perioada 1-10 august 2013 la Galeria de Artă Nicolae Tonitza.

PATA DE CULOARE – O CALE DE EXPRIMARE

Culoarea, în acord cu linia punctul si forma, este  în stare să reflecte numai în măsură  vagă  o anume realitate şi  departe să exprime adevarul în deplinătatea lui. Din acest punct de vedere,  încerc să parafrazez o mică povestioară.  Dincolo de multimea sensurilor pe care le-a decoperit, in urma unui studiu realizat,  cineva a mers la un mare înţelept, de la care a vrut să afle şi mai multe inţelesuri ale textelor parcurse.  Însă, pe moment,  a rămas total surprins cand acesta din urmă i-a spus că nu ştie să citească frazele solicitate pentru a le explica, susţinând convingător urmatorul lucru: adevărul si cuvintele reprezintă două aspecte total diferite. Potrivit înteleptului, cuvintele sunt asemenea unui deget care este capabil să arăte luna, dar numai atăt, căci nu este ce indică. Pentru a vedea luna, neapărat, trebuie să privim dincolo de deget.

Aidoma cuvintelor  din istorisire şi indiferent de maniera exprimării,  pata de culoare este în stare să indice, numai,  direcţia căutării realităţii, dar cu toate acestea are o misiune de exprimare cu importanţă majoră .

Dorin Lehaci

INFO

Galeria de Artă Nicolae Tonitza

strada Lapusneanu, nr.7-9, Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: