Expozitia Papergirl Iasi 2011

A sosit si momentul in care scoatem la lumina tot ce-a strins Fata cu ziare pina acum. Pentru ca de duminica, 28 august, si pina simbata viitoare, Baia Turceasca isi deschide usile pentru Expozitia Papergirl Iasi 2011.
Aici, in fiecare zi intre orele 17.00 – 22.00, puteti vedea lucrarile pe care le-am primit prin posta, la centrul de colectare Acaju sau chiar cele pe care le-ati facut in cadrul atelierelor Papergirl. Pe linga expozitia propriuzisa, veti avea parte si de o seara de film (luni), apoi un alt workshop de creatie, un workshop de biciclete care va dura doua zile si inca o seara surpriza, pe care nu o vom dezvalui chiar acum. Ultima seara, cea de simbata, va fi de ipnografie (pictura pe fotografie).

La expozitie vor fi afisate cite o lucrare a fiecarui artist, insa linga aceasta se vor afla si celelalte materiale ale aceleiasi persoane, pentru a putea fi rasfoite in voie. Acestea pot fi vizionate, dar nu si cumparate, toate fiind destinate distribuitiei, care va avea loc duminica, 4 septembrie.

Programul expozitiei:

28 august – Vernisaj

29 august – Seara de film

30 august – Workshop de creatie

31 august  – surpriza

1 si 2 septembrie – Workshop de biciclete

3 septembrie, ultima zi a expozitiei – Ipnografie – pictura pe fotografie

4 septembrie – Rulam lucrarile, iar toata lumea e binevenita. Dupa-amiaza plecam cu bicicletele la distributie.

***

Papergirl este un proiect de arta initiat in 2006, in Berlin, de Aisha Ronniger.

In stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, lucrari de arta sunt rulate si distribuite de pe bicicleta pe strada, in mod aleatoriu, trecatorilor. Oricine poate sa participe!

Intre timp, proiectul a fost adoptat si de alte orase din lume: Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Manchester, Glasgow, Barcelona, Chisinau, Istanbul si multe altele.

Ideea este aceea de a aduce arta catre public intr-un mod inedit, de a surprinde oamenii si de a-i aduce in contact cu arta in viata lor de zi cu zi.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: