Expozitia No Hope For A Future @Galeria Aparte

Vector-Studio-_-Amancei-_-A

Silvia Amancei și Bogdan Armanu expun in perioada 30 martie – 1 aprilie 2015, la Galeria Aparte NO HOPE FOR A FUTURE, instalație intermedială.

Curator: Cătălin Gheorghe. Deschiderea: 30 martie 2015, ora 18:00. Program de vizitare: 10:00 – 18:00.

ARGUMENT

Într-o instalație intermedială în care imaginile și textele se invocă reciproc de pe poziția lor instigativă de manifeste cronice, în sensul atingerii apogeului timpului pe care îl trăim (?), lucrările Silviei Amancei și ale lui Bogdan Armanu fac recurs, prin parodiere sau deconstrucție, la promisiunile ratate ale leninismului-marxist, la discursul anti-totalitarist al mișcării Autonomiste italiene, la implicațiile acțiunilor cotidiene psihografiate de mișcarea Internaționalei Situaționiste, la politicile economice fragile, însă garantate de Uniunea Statelor Bunăstării europene, la dragostea dedicată agonismului democrației, la irecuperabilitatea vreunui posibil viitor.

Viitorul nu ne mai aparține demult, fiind ocupat deja prin “scenarii” despre felul în care ar trebui să ne concepem perspectivele în funcție de prescripții de acomodare la jocurile de hegemonie ale agenților de asigurare a ideologiilor hiperfinanțate.

De la dictonul TINA (There Is No Alternative), rostit în contextul eradicării dinspre viitor spre prezent a oricăror granițe care ar fi stat în calea expansiunii imperialiste a neoliberalismului, la celebrul refren strigat “No Future” al trupei Sex Pistols, s-a accentuat angoasa imposibilității de a mai crede în efectul placebo al speculării speranței pentru a anestezia durerea unui prezent apăsat în profunzime.

Realiști-fermi-amuzați-indignați-însă-niciodată-vreodată-în-situația-de-a-ajunge-să-fie-resemnați, Silvia Amancei și Bogdan Armanu se opun unui viitor deja fabricat, ironizează depresia politică și sfidează visarea indusă de promisiunile fără acoperire ale “absolutismului capitalist”.

Fiecare răsuflare din spațiul expozițional, ca una dintre mediile intermedialității tactice, va consolida ideea că nu viitorul este cel de care avem nevoie acum.

Acest proiect este primul dintr-o serie de evenimente realizate în cadrul programului de cercetare critică și mediere experimentală “Atelierele Vector Studio”, cu sprijinul Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași.

INFO

Galeria Aparte

Str. Teodor Codrescu 1

www.facebook.com/Galeria-Aparte

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: