Expoziția „Mișcarea de Eliberare Națională din Basarabia. 1917 – 1918” la Soroca

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Liceul „Ion Creangă” din Soroca, Direcția de învățământ a Raionului Soroca și Asociația culturală ”Grigore Vieru” din Soroca organizează, în cadrul manifestării „100 de ani de la Marea Unire”, miercuri, 28 martie 2018, la ora 11.00, vernisarea expoziției „Mișcarea de Eliberare Națională din Basarabia. 1917 – 1918”. 

Expoziția cuprinde o serie de documente, mărturii și fotografii inedite, extrase din arhivele existente în Republica Moldova și Federația Rusă, referitoare la situația teritoriului basarabean în perioada 1917-1918. Evenimentul este integrat în programul „Centenar”.

Manifestarea, la care urmeză să participe toți elevii și profesorii din liceele din Soroca, alături de oaspeții lor din România, elevii și profesorii de la liceul ”Mihai Eminescu” din Buzău, are și o componentă cultural-artistică, actorul Nicolae Jelescu și cantautorul Viorel Burlacu oferind publicului un spectacol de muzică și poezie patriotică.

Durata expoziţiei: 28 februarie 2018  – 27  martie 2018.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chișinău, Radio Datina

INFO

ICR Chisinau

www.icr.ro/chisinau

facebook.com/pages/ICR-Chisinau

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: