Expozitia ”Jules Verne si lumea calatoriilor extraordinare”

Biblioteca Judeteană „Gh. Asachi” – Biroul Împrumut Carte pentru copii – vă aduce în atentie sărbătoarea unui scriitor îndrăgit de generatii întregi, printr-o expozitie de carte din colectiile bibliotecii: „Jules Verne si lumea călătoriilor extraordinare”.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de  creativitate extraordinară, fiind  unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction si fantastique. Fiecare dintre noi, cei care am citit cu sufletul la gură romanele sale, ne-am întrebat uimiti de unde putea sti acest om cum arată un submarin, cum poti ajunge pe Lună, cum călătoresti prin lume cu un balon sau cum ajungi în centrul pământului. El spunea cu toata seriozitatea: „Studiez mai mult decât scriu.“

În opera sa se regăsesc lucruri care nu existau în acele vremuri, fiind realizate abia după 50 sau 100 de ani (elicopterul, submarinul, scafandrul autonom, zborul în spațiu), ceea ce îl face să fie mai mult decât un vizionar. Fie că s-au petrecut în realitate – pe apă, în aer sau pe uscat, fie doar în imaginatie, călătoriile lui Jules Verne au fost, toate, înfăptuite cu acul busolei îndreptat mereu spre ziua de mâine, „spre nemurire si tinerete eternă“.

La 164 de ani de la nasterea sa, pretutindeni pe glob, NOI, cititorii împătimiti ai călătoriilor extraordinare verniene, celebrăm în sufletele noastre nemurirea celui care ne-a deschis ochii asupra lumilor cunoscute si necunoscute si-i multumim pentru speranta si gândirea pozitivă transmise prin toate vorbele sale.

INFO

Biblioteca Judetean ”Gh. Asachi” Iasi

Adresa: Bd. Stefan cel Mare și Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Ștefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

www.bjiasi.ro

Program cu publicul:
Luni – Vineri: 09.00 – 20.00
Sâmbătă, Duminică, Sărbători legale: Închis

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Expozitia ”Jules Verne si lumea calatoriilor extraordinare””

  1. Pingback: Roumanie : derniers jours pour l'exposition &qu...

Scrie un comentariu: