Expozitia internationala de fotografie ORTHPHOTO

Mitropolia Moldovei si Bucovinei, in parteneriat cu Asociatia „Centrul de Promovare turistica” – Iasi, organizeaza in perioada 9 – 16 octombrie 2011 a doua expozitie internationala Orthphoto cu tema Monahismul ortodox. Gazda acestui eveniment va fi Turnul Golia, ce face parte din Ansamblul Monument Istoric Manastirea Golia.

Vernisajul expozitiei va avea loc duminica, 9 octombrie 2011 incepand cu ora 13.00. Moderatorul vernisajului va fi dr. Daniel Mazilu, iar vorbitorii vor fi urmatorii:

– Protosinghel Hrisostom Radasanu, consilier pe probleme de invatamant din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

– Maica Siluana Vlad, coordonatoarea centrului de formare si consiliere „Sfintii Arhangheli” si stareta manastirii „Sfantul Siluan Athonitul” din Iasi

– Carmen Chiorcea – Directorul Asociatiei „Centrul de Promovare Turistica” Iasi

– Ionut Trandafirescu – coordonatorul redactiei Orthphoto Romania

Expozitia de fata reuneste 200 de fotografii (selectate din aproape 500, apartinand unui numar de 102 fotografi) din 25 de tari. De asemenea, expozitia Orthphoto este deschisa spre vizitare tuturor iubitorilor de arta fotografica in intervalul orar 11.00-17.00, pe toata perioada desfasurarii sale.

Orthphoto (www.orthphoto.net) este o comunitate online (activa pe internet din anul 2005) de fotografi amatori si profesionisti din intreaga lume, preocupati de cunoasterea si popularizarea spatiului ortodox prin fotografie. Expozitia de fata este vernisata simultan in Bulgaria, Serbia, Polonia si Rusia, iar la noi in tara va avea un circuit itinerant, dupa Mioveni, Pitesti si Iasi, urmand a fi expusa la Bucuresti, Campina, s.a. Imprimarea lucrarilor a fost sustinuta integral de Centrul Cultural Mioveni.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Scrie un comentariu: