Expoziţia “In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)”

Expoziţia „In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)” afis iasi
Muzeul “Poni-Cernătescu” și Departamentul Relații Publice și Marketing Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează expoziţia „In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)”, în cadrul ciclului de manifestări dedicate personalităților lumii științifice ieșene..

Vernisajul va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 12.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” din str. Mihail Kogălniceanu Nr. 7B.

Personalitatea doamnei Năstase va fi evocată prin documente, fotografii şi obiecte personale ce fac parte din colecţia prof. Ana Ciornei.

Alexandrina Năstase a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii ieşene, în anul 1916, a lucrat ca medic la Institutul Grigore Ghika Vodă (Maternitate) în 1919, medic la Şcoala Tehnică Textilă Mixtă Iaşi, profesoară la Şcoala de moaşe, asistent la Clinica de obstetrică a Universităţii din Iaşi (1930), medic şcolar la „Reuniunea Femeilor Române” (1930).

În anul 1917 a fost decorată cu ordinul „Steaua României” cu spade în gradul de cavaler, pentru servicii aduse armatei române în timpul Primului Război Mondial.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 martie – 8 aprilie 2013.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul international Romanian Music Journey ajunge si la Iasi

Expozitia de arta ”Dante ilustrat de copii” | ACCADEMIA DI ROMANIA IN ROMA

Expoziție și lansare de catalog la Muzeul de Artă „Bronzuri din patrimoniul Muzeului de Artă Iași”

SanoPass lansează abonamentele de fitness cu servicii medicale incluse

Scrie un comentariu: