Expoziţia “In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)”

Expoziţia „In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)” afis iasi
Muzeul “Poni-Cernătescu” și Departamentul Relații Publice și Marketing Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează expoziţia „In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)”, în cadrul ciclului de manifestări dedicate personalităților lumii științifice ieșene..

Vernisajul va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 12.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” din str. Mihail Kogălniceanu Nr. 7B.

Personalitatea doamnei Năstase va fi evocată prin documente, fotografii şi obiecte personale ce fac parte din colecţia prof. Ana Ciornei.

Alexandrina Năstase a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii ieşene, în anul 1916, a lucrat ca medic la Institutul Grigore Ghika Vodă (Maternitate) în 1919, medic la Şcoala Tehnică Textilă Mixtă Iaşi, profesoară la Şcoala de moaşe, asistent la Clinica de obstetrică a Universităţii din Iaşi (1930), medic şcolar la „Reuniunea Femeilor Române” (1930).

În anul 1917 a fost decorată cu ordinul „Steaua României” cu spade în gradul de cavaler, pentru servicii aduse armatei române în timpul Primului Război Mondial.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 martie – 8 aprilie 2013.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: