Expoziţia “In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)”

Expoziţia „In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)” afis iasi
Muzeul “Poni-Cernătescu” și Departamentul Relații Publice și Marketing Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează expoziţia „In memoriam Dr. Alexandrina Palade Năstase, o doamnă a Iaşului de altădată (1890-1972)”, în cadrul ciclului de manifestări dedicate personalităților lumii științifice ieșene..

Vernisajul va avea loc vineri, 8 martie 2013, ora 12.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” din str. Mihail Kogălniceanu Nr. 7B.

Personalitatea doamnei Năstase va fi evocată prin documente, fotografii şi obiecte personale ce fac parte din colecţia prof. Ana Ciornei.

Alexandrina Năstase a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii ieşene, în anul 1916, a lucrat ca medic la Institutul Grigore Ghika Vodă (Maternitate) în 1919, medic la Şcoala Tehnică Textilă Mixtă Iaşi, profesoară la Şcoala de moaşe, asistent la Clinica de obstetrică a Universităţii din Iaşi (1930), medic şcolar la „Reuniunea Femeilor Române” (1930).

În anul 1917 a fost decorată cu ordinul „Steaua României” cu spade în gradul de cavaler, pentru servicii aduse armatei române în timpul Primului Război Mondial.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 martie – 8 aprilie 2013.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: