Expozitia ”Herta Müller: Cercul drăcesc al cuvintelor”, 12 aprilie-9 mai

Vernisajul expoziției „Herta Müller: Cercul drăcesc al cuvintelor“ (12 aprilie – 9 mai) va avea loc vineri, 12 aprilie, ora 17.00 la Muzeul Unirii si face parte din seria de evenimente Cafékultour 2013.

Intrarea liberă în limita numărului de locuri disponibile!

Expoziţia se va desfășura în perioada 12 aprilie – 9 mai. Aceasta redă viața si opera scriitoarei germane de origine română, Herta Müller, deţinătoare a Premiului Nobel pentru literatură. Prin intermediul documentelor, fotografiilor de familie, al colajelor mai puţin cunoscute din viaţa scriitoarei, precum și cu ajutorul interviurilor înregistrate cu autoarea, se urmărește evoluția acesteia, începând cu perioada copilăriei petrecute în Banat și până la decernarea celui mai important premiu pentru literatură.

Expoziția a fost realizată de Literaturhaus Berlin în parteneriat cu Institutul Goethe. Curatorii sunt Lutz Dittrich şi Ernest Wichner, care se numără printre cei mai buni cunoscători ai Hertei Müller.

Expoziția va fi prezentată de Dr. Ana-Maria Pălimariu, membră a Catedrei de Germanistică, specializată în literatura română și germană.

INFO

Muzeul Unirii

Str. Lăpușneanu nr. 14

www.kulturzentrum-iasi.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Asociația 4Culture anunță vernisajul expoziției FILM – proiect curatorial la Iași și București

Rezervări online pentru Serile FILIT

Program Cinema Ateneu: 26-28 septembrie 2018

Cinema Ateneu în aer liber. Patru proiecții speciale pe pietonalul Ștefan cel Mare

Scrie un comentariu: