Expozitia “Grafica Romaneasca – 2013” la Muzeul National de Arta al Republicii Moldova

Expozitia Grafica Romaneasca 2013 la Chisinau

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chisinău, în colaborare cu Filiala Grafică a Uniunii Artistilor Plastici din România si Muzeul National de Artă al Republicii Moldova organizează, pentru prima dată în Republica Moldova, expozitia „Grafica Românească 2013”.

Evenimentul, aflat la a III-a editie în România, aduce laolaltă artisti profesionisti din întreaga tară si încearcă o radiografiere a stării graficii românesti contemporane, tendintele, tematica si tehnicile folosite. Deschisă tuturor genurilor, expozitia valorizează atât creatiile unicat, cât si cele multiplicabile, facilitând astfel accesul la creatia artistică a unui număr mai mare de iubitori de artă.

Expozitia reuneste 61 de artisti din tară si străinătate si 92 de lucrări de grafică.

Expozitia va fi deschisă la Muzeul National de Artă al Republicii Moldova în perioada 13 februarie – 2 martie, 2014.  La vernisaj, care va avea loc pe data de 13 februarie, ora 15.00, vor fi prezenti: curatorul expozitiei Ioan Cuciurcă,  presedintele Filialei Grafică a Uniunii Artistilor Plastici din România, Ioan Atanasiu,  criticul de artă Adrian-Silvan Ionescu, ministrul culturii Monica Babuc, directorul ICR Chisinău, acad. Valeriu Matei, directorul Muzeului National de Artă al Republicii Moldova, Tudor Zbârnea, precum si numeroase personalităti ale vietii politice si culturale din Republica Moldova.

INFO

www.icr.ro/chisinau

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: