Expoziția fotografică „Iași-Destinații Spirituale” în Turnul GOLIA

afis-expozitie-iasi-destinatii-spierituale-turnul-golia-decembrie-ianuarie
Asociaţia “Centrul de Promovare Turistică Iaşi” şi Clubul Fotografilor Iași în parteneriat cu Casa de Cultură « Mihai Ursachi » Iași , cu sprijinul Consiliului Județean Iași și a Primăriei Municipiului Iași , organizează în Turnul GOLIA, et.I si II, în perioada 05 decembrie 2013 – 10 ianuarie 2014 , expoziția fotografică intitulată « Iași-Destinații Spirituale ».

Vernisaj: joi, 5 decembrie 2013, ora 17:30, în Galeria de Artă din Turnul Mănăstirii Golia din Iaşi.

Expoziția reunește un număr de 56 de fotografii ce reprezintă biserici din Iași și din Jud.Iași surprinse prin intermediul obiectivului fotografic și desigur, având amprenta personală a artistului fotograf.

Fotografiile surprind bisericile în diferite anotimpuri sau în anumite momente ale zilei, sau pe timp de noapte.

Aceeași biserică a fost imortalizată fotografic de fotografi diferiți din cadrul Clubului Fotografilor Iași și se vede modul diferit de percepție al fiecăruia dintre ei, în sensul că unii au fost fascinați mai mult de interiorul bisericii, în timp ce alții au fost fascinați mai mult de exteriorul acesteia.

Sunt fotografii în această expoziție care surprind în aceeași imagine 3 biserici diferite, alăturate în spațiu , dar una din cele 3 biserici apare ca o proiecție pe geamul unei mașini , de unde ne dăm seama că ochiul artistului fotograf percepe realitatea înconjurătoare în mod diferit, sesizează realități pe care noi ceilalți nu le observăm , dar iată că prin intermediul fotografiei ne sunt arătate și nouă celorlalți, mai puțin înzestrați cu imaginație și viziune artistică.

Asociaţia “Centrul de Promovare Turistică Iaşi” a editat și un album cu toate fotografiile reunite în această expoziție, album care va fi prezentat celor prezenți la vernisajul expoziției care va avea loc joi 05 decembrie 2013, ora 17,30 , în Turnul Golia, et.I și se dorește a fi un material de promovare și după ce expoziția se va închide.

Persoana din cadrul Clubului Fotografilor Iași , cea mai implicată în realizarea acestei expoziții a fost Dl.Ioan Apetrei, una din fotografiile sale din cadrul expoziției , deosebită ca realizare artistică fotografică aflându-se și pe afișul evenimentului și pe coperta albumului “Iași-Destinații Spirituale”.

Expoziția de fotografie “Iași-Destinații Spirituale” reprezintă încă o modalitate de promovare a Iașului, a obiectivelor sale turistice și este încă o dovadă că renumele Iașului, de “oraș al bisericilor” este pe deplin meritat.

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași a fost înființată în cadrul Proiectului “Reabilitarea si dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia” și își propune promovarea obiectivelor turistice din județul Iași în vederea realizării si dezvoltării unui turism sustenabil.

  • Ioan Apetrei, Claudiu Bîrliba, Ramona Cioancă, Melnia Cuchi, Vasile Iacob, Ciprian Marinescu, Adrian Purice, Petronela Şerbănescu, Ana-Maria Sîngeap, Iulian Sângeap, Dan Ştefănescu, Cristian Ţibu, Cristina Zaharia, Cristian Vidraşcu.

Paisprezece dintre membrii Clubului Fotografilor de la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi au reunit într-o expoziţie 60 de lucrări (30 x 45 cm) în care sunt prezentate câteva din monumentele culturale şi spirituale ieşene.

INFO

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași.
office@iasi-info.ro
www.iasi-info.ro
Telefon: 0332/408.548, 0743/899.218.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: