Expoziția fotodocumentară „Amintiri de carton”

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România organizează la Palatul Culturii din Iași, în perioada 27 februarie – 14 martie 2021, expoziția fotodocumentară „Amintiri de carton”.

Reunind portrete ale supraviețuitorilor, fotografii de familie, interviuri și documente de arhivă, expoziția concepută de Asociația Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România aduce în atenţia publicului un moment istoric incontestabil: Holocaustul romilor, pornind de la realităţile istorice potrivit cărora, în 1942, au murit aproape jumătate din cei 25.000 de romi deportaţi din România în Transnistria.

Rezultat al unor asidue activități de cercetare, monitorizare și consemnare a unor poveşti de viaţă, care împreună recompun o filă de istorie din perioada anilor 1940, proiectul este prezentat publicului prin intermediul unei serii de expoziţii de artă grafică, itinerate în Iași, Bucureşti, Cluj şi Timișoara.

Expoziția a fost prezentată și în Polonia, la Auschwitz și Auschwitz Birkenau, în anul 2019, cu prilejul Zilei Europene de Comemorare a Victimelor Holocaustului împotriva Romilor (2 august), precum și la Monumentul Memorial al Holocaustului din București.

La Palatul Culturii din Iași, vernisajul va avea loc sâmbătă 27 februarie 2021, ora 15.00, expoziția putând fi vizitată gratuit, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, până pe 14 martie 2021, de marți până duminică, între ore 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare).

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: