Expozitia “Flori de Toamna” 2012/ 27 octombrie – 18 noiembrie

expozitia flori de toamna 2012

Aceasta are loc la Gradina Botanica si este deschisa publicului pana pe 18 noiembrie. Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei.

Incepand de sambata, iesenii se vor bucura de traditionala expozitie „Flori de Toamna” de la Gradina Botanica. Deschiderea festiva se va organiza de la ora 11, la Sera expozitionala a gradinii, pe acordurile Cvartetului Eutherpe a Universitatii de Arte „G. Enescu”, de la clasa conferentiarului Constantin Stanciu.

Duminica, 28 octombrie 2012, ora 12, studentii de la Facultatea de Teatru a Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi vor prezenta la Gradina Botanica spectacolul Emotii de toamna.

La expozitia deschisa pana pe 18 noiembrie, publicul va admira colectii de crizanteme, varza, dovleci si ardei ornamentali, fructe si seminte. „La editia din acest an, colectiile genurilor Chrysanthemum, Cucurbita, Brassica, Capsicum si Solanum sunt valorificare estetic prin cromatica si forme de cultura inedite practicate doar in Gradina Botanica din Iasi. Speciile si soiurile foarte variate ofera un cadru de relaxare special, dar si posibilitatea imbogatirii cunostintelor despre diversitatea plantelor“, au specificat reprezentantii institutiei.

Printre crizanteme vor fi risipite si plante exotice, esantioane de fructe si seminte care provin de la arbori cultivati in sectii. Un element de noutate este zona cu forme topiare realizate din plante, de la forme geometrice la melci, fluturi, broaste testoase, pasari, veverite, ciuperci.

Expozitia de toamna va fi deschisa zilnic intre orele 9 si 18. Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei.

Autor: Liliana GINJU, Ziarul de Iasi

INFO

Gradina Botanica ”Anastasie Fatu”

Adresa: Str. Dumbrava Rosie nr. 7-9

Tel.: 0232 201373

Email: gbot.is@uaic.ro

botanica.uaic.ro


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: