Expozitia EUROINVENT, 9-11 mai 2013

EUROINVENT, cea mai importantă expoziţie de invenţii şi cercetări din Estul Europei, este la a cincea (a V-a) ediţie şi are loc în perioada 9-11 mai în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii ”Al.I. Cuza”.

Pe lângă suportul pentru cretă (bronz), dispozitivul experimental pentru voltaj ridicat (argint), robotul pentru finisarea faţadelor (aur si premiul special), şi utilizarea terapeutică a energiei piramidei (aur) ce au fost premiate in Malaezia, la EUROINVENT vor fi expuse alte 280 de invenţii şi cercetări inovative.

Inventatori şi cercetători din 15 ţări (Bulgaria, Canada, China –Taiwan, Coreea de Sud, Croatia, Egipt, Federaţia Rusă, Iran, Malaezia, Polonia, Republica Moldova, România, Tunisia, Turcia, Ucraina) şi-au confirmat prezenţa pentru a disemina şi promova rezultatele cercetărilor, pentru a încheia parteneriate şi a crea noi direcţii de cercetare- dezvoltare-inovare şi pentru a realiza transferul tehnologic în vederea implementării invenţiilor.

Cele mai multe creaţii sunt în domeniile medicinii, agriculturii şi alimentaţiei, dar nu lipsesc invenţiile din industria constructoare de maşini si nu numai.

De asemenea, sub egida Euroinvent are loc și Salonul Național de Carte (unde vor fi evaluate și premiate cărți tehnico-științifice publicate în ultimii 2 ani) și Workshop-ul CREATIVITATEA ÎN CONTEXT EUROPEAN.

Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării – EUROINVENT este organizată de Forumul Inventatorilor Români în colaborare cu Centrul de Informare EUROPE DIRECT Iaşi, prin structura sa gazdă – Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea “Al.I..Cuza” din Iasi.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Arte ,,George Enescu”, Uniunea Artiștilor Plastici Iași, Institutul de Informatică Aplicată al Academiei Române Iași și Rotaract.

Acesta se desfășoară cu sprijinul: QUARTZ MATRIX, TESTER Dealer VOLVO, COTNARI, AFFICHAGE România și SCAROM.

INFO

www.eudirect.ro/euroinvent

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: