Expoziţia documentară „În memoriam Ioan Petru Culianu (1950-1991)”

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi organizează, în colaborare cu Editura Polirom, expoziţia documentară „În memoriam Ioan Petru Culianu (1950-1991)”, dedicată comemorării a treizeci de ani de la dispariţia tragică a istoricului religiilor.

Profesorul Culianu, succesor al lui Mircea Eliade la Catedra de Istorie a Religiilor din cadrul Divinity School, a fost asasinat pe data de 21 mai 1991, în incinta Universităţii din Chicago.

Expoziţia cuprinde numeroase documente din arhiva familiei (printre care se numără facsimile după manuscrise şi corespondenţă, ediţii princeps ale unor volume apărute în Italia, Franţa, Olanda sau SUA şi traduse în multe alte limbi, extrase ale unor texte publicate în reviste din străinătate şi imagini rare cu membrii familiei sale), volume apărute la Editura Polirom în Colecţia „Biblioteca Ioan Petru Culianu”, coordonată de Tereza Culianu-Petrescu, şi altele.

Expoziţia, realizată de Elena Bondor şi Tereza Culianu-Petrescu, poate fi vizitată în perioada 17-31 mai 2021, la sediul central al bibliotecii universitare ieşene. La deschiderea oficială, care va avea loc vineri, 21 mai 2021, ora 12.00, în Aula BCU Iaşi, sunt invitaţi dl prof. dr. Nicu Gavriluţă, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi dl Adrian Şerban, directorul editorial al Editurii Polirom. În cadrul evenimentului, dl Nicu Gavriluţă va susţine prelegerea intitulată „De ce este actual Ioan Petru Culianu?”.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

PE ACEEASI TEMA:

Eduard Caudella | Expoziție de manuscrise și fotografii

Expoziția „Eteria și Principatele Române. Bicentenar”

Expoziţia „1940. Sub semnul ultimatumului, dictatului şi cedării”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția internațională de grafică „Holocaust” | Palatul Culturii

Au reînceput serile magice în Amfiteatrul Palas | 23-27 iunie 2021

Se redeschid bazele de agrement

Concert coral | Stagiunea estivala

Scrie un comentariu: