Expozitia de sculptura “Renasterea Lemnului”

afis Expozitia de Sculptura „Renasterea Lemnului”/ 3 octombrie - 2 noiembrie 2012

Galeria de Arta Grand Hotel Traian va invita in perioada 3 octombrie – 2 noiembrie la Expozitia de Sculptura “Renasterea Lemnului” semnata Mircea Mihailescu.

Sculptorul  Mihailescu Mircea s-a nascut la data de 2 martie 1952 si a absolvit Facultatea de constructii hidrotehnice. Contactul cu lumea artei l-am avut inca din liceu si facultate participand la mai multe expozitii de pictura si sculptura. Atractia pentru lemn a avut-o inca din copilarie colindand padurile Neamtului, iar mai tarziu ca inginer constructor a fost fascinat de padurile de foioase din zona Harlau-Iasi.

Lucreaza din placerea de a da forma si viata lemnului. Desi lucreaza de 16 ani nu a expus  pana in anul 2010. Au urmat : Expozitia din 2010 la casa de cultura Harlau,expozitia de la Muzeul Viei si Vinului “ IN SAT – ipostaze ale satului romanesc modern si contemporan”, Expozitia de la parcul Poiana Deleni,Expozitie “ Toamna in sat … cand strugurii se coc”,Participarea la “ Noaptea muzeelor deschise 2011” Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta,Participarea la targul etnografic Bacau in vara anului 2011,Expozitie la zilele orasului Tg Frumos sub denumirea de “Semnele lemnului”.

Colaborari

Troita intitulata “Omagiu viei si vinului “ executata si donata Complexului Muzeal National Moldova Iasi – Muzeul Etnografic al Moldovei la 5 ani de la inaugurarea Muzeului Viei si Vinului Harlau – unic in tara, amplasata in parcul muzeului.

“In lucrarile mele incerc a integra cele 4 elemente esentiale care ne definesc – lemnul , focul , apa , pamantul – dorind sa demonstrez stabilitatea, continuitatea permanenta a poporului nostru pe aceste meleaguri”, Mircea Mihailescu.

INFO

www.amazingwoodart.com
www.grandhoteltraian.ro
FB: Galeria de Arta Grand Hotel Traian

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția de sculptură și desen „Fă ce vrei!” semnată Ionuț Filimon

Expozitie de pictura si sculptura ”Omul pe cale” – Zamfira Birzu, Gabriela Drinceanu si Mihai Pamfil

”Deconectat” – expoziția de grafică la Galeria de Artă Grand Hotel Traian

Experimentalism tematic – expozitia lunii august la Galeria de arta Grand Hotel Traian

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Festivalul Girafelor: craft beer, street food, live music

I licked it, so it’s mine! @Time Out

Fotografia de Peisaj | The Trumpets

Smiley-Turneul National “Confesiune” ajunge si la Iasi

Scrie un comentariu: