Expozitia de sculptura “Crestaturi in lemn”

Ateneul Tatarasi va invita sa vizitati expozitia de sculptura CRESTATURI IN LEMN apartinand artistului popular Bogdan Cozmescu.

Expozitia cuprinde un numar de 15 obiecte impodobite cu motive traditionale romanesti incizate in lemn, un adevarat album de motive traditionale, o poveste in lemn.

Obiectele expuse se incadreaza in 3 categorii: tablouri decorative impodobite cu motive traditionale romanesti, platouri acoperite in intregime cu decor de rozete de diferite tipuri dimensiuni, cruci mari si mici impodobite cu motive solare circulare si rectangulare.

Bogdan Cozmescu, artist popular local, a deprins mestesugul sculpturii in lemn predand ca profesor la o scoala speciala din judet  si lucrand impreuna cu copiii cu deficienta mentala. De-a lungul activitatii sale a avut expozitii permanente in scoala si a participat la diverse editii ale Targului Mesterilor Populari organizat de Asociatia Mesterilor Populari din Moldova.

Expozitia este deschisa publicului in sala foaier a Ateneului Tatarasi in perioada 30 iulie – 30 august 2011, cu program de vizitare luni – vineri, ora 8.00 – 16.00.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: