Expoziția de pictură și grafică „Poduri de culoare” semnată de tineri artiști români și israelieni la sediul ICR Tel Aviv

În data de 6 decembrie, a cincea seară de Hanukkah și Sf. Nicolae, la Institutul Cultural Român de la Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafică „Poduri de culoare” semnată de tineri artiști din România și Israel.

Proiectul, organizat de ICR Tel Aviv în colaborare cu Primăria și Palatul Copiilor din Piatra Neamț, reunește o serie de lucrări – picturi în ulei și acuarelă, grafică, realizate pe formate şi în tehnici diverse, care fac referire la oraşul Piatra Neamț în care tinerii artişti s-au cunoscut, participând la ediția 2018 a Festivalului Internațional Creativ. Lucrările au ca teme principale edificii arhitecturale simbol, mărturii ale secolelor de artă, cultură, istorie şi tradiţii ale orașului.

Vernisajul expoziției s-a deschis cu ceremonia de aprindere a lumânării de Hanukkah, sărbătoare tradițională evreiască, pe un fond muzical interpretat de Rely Schwartzberg, seara fiind apoi moderată de Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv.

Delegația artistică din Piatra Neamț care a participat la eveniment a fost formată din Crina Gogu Craiu, consilieră în cadrul Primăriei Piatra Neamț, reprezentanții Palatului Copiilor – Cristina Pietrariu și Lucian Gogu-Craiu, dr. Mariana Ciobanu, Silvia Trăistariu – directoarea Muzeului de Artă din Piatra Neamț, însoțiți de tinerele artiste Theodora Musceleanu (17 ani), Ana Maria Gogu-Craiu (11 ani) și Miruna Morțe (15 ani).

Din Israel au luat cuvântul Shirley Segal, coordonatoare și curatoare a lucrărilor tinerilor israelieni,
Etgard Bittel, jurnalist israelian de origine română, Moshe Shimon, președintele Asociației Internaționale a Evreilor Originari din Piatra Neamț și Târgu Neamț, și reprezentantul primăriei localității Kiriat Malachi.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Centenarului Marii Uniri, iar publicul, prezent în număr mare la vernisaj, a fost format în principal din copii și adolescenți israelieni însoțiți de familiile lor.

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, până în data de 18 ianuarie 2019, de luni până joi între orele 09:00 – 17:00, vineri între orele 09:00 – 14:00, precum și în timpul evenimentelor la sediu organizate în această perioadă.

INFO

ICR Tel Aviv

8 Shaul Hamelech Blvd. 64733 Tel Aviv

Phone: +972 3 6911205

Fax: +972 3 6911204

icr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Expoziția de pictură și grafică „Poduri de culoare” semnată de tineri artiști români și israelieni la sediul ICR Tel Aviv”

  1. Negrut Ioana says:

    Felicitari tinerilor! Trebuie sa sustinem artisti contemporani romani, sa vizitam expozitiile, galeriile si sa le urmarim pe social media! Iata o alta selectie de pictori romani contemporani: https://desene.ro/pictura-in-ulei-de-artisti-romani-contemporani-p126.html
    Sper sa ajung odata la expozitia lor!

Scrie un comentariu: