Expoziția de pictură și grafică „Je veux” la Galeria de arta ”Grand Hotel Traian”

Expoziția de pictură și grafică „Je veux” ce urcă pe simezele Galeriei de Artă Grand Hotel Traian în luna ianuarie 2019, este semnată de Daniela Ungureanu și tatăl ei Dan Popa.

Artista Daniela Ungureanu membru UAPR, este absolventa a Universitatii de Arte ” George Enescu” din Iasi – Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, a Universitatii ” Alexandru Ioan Cuza ” – Facultatea de Istorie – Master in Istorie Antica si Medievala, in prezent studenta a Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi – Facultatea de Teatru-Master in antreprenoriat artistic si profesor de pictura la Palatul Copiilor Iasi.

Dan Popa este un artist profesionist din anul 1996, membru al UAPR, absolvent al Facultatii de arte plastice a Universitatii “Al.I. Cuza” din Iasi desavarsindu-si pregatirea profesionala la Facultatea de Muzeologie din cadrul Institutului de Arte ” Nicolae Grigorescu” Bucuresti.

Intr-o maniera amintind de fervoarea tuselor virile ale lui Hans Hartung, Dan Popa agita suprafata prin intermediul unor la fel de puternice trasee grafice. Practic, el urmareste instaurarea unor veritabile retele unde verticala impune sensul iar orizontala recheama la o necesara liniste. Intreaga imagine traieste din substanta gestului insurgent si necesitatea contadictiei.“(Valentin Ciuca)

O neobisnuita stradanie, o ciudata nemultumire il indeamna pe creator la numeroase cautari si incercari de a ajunge la imaginea visata, care sa exprime cat mai convingator, gandul sau, visul si trairea. Artistul cauta necontenit, in mai multe directii, este nehotarat. Dintre numeroasele tatonari de zi cu zi se iveste pe neasteptate forma visata. Expozitia de grafica si pictura ” Je Veux” semnata de cei doi artisti, tata si fiica, contempla pasii, stradaniile, exploziile emotionale, caile sinuase ale vietii, lumi si idei diferite, dar cu un sens comun.„ Daniela Ungureanu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: