Expozitia de pictura, sculptura si fotografie “Semn citadin”


Galeria Top Art din incinta librariei Casa Cartii (ultimul etaj) ofera posibilitatea tuturor iubitorilor de arta si de frumos sa viziteze la sfarsitul lunii aprilie 2012, timp de o saptamana, expozitia de pictura, sculptura si fotografie „Semn citadin“.

Expozitia prezinta lucrari ale unor artisti ieseni contemporani, absolventi ai Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design, din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu“, printre care se numara: Adrian Crasmaru, Andrei Morteci, Claudia Costea, Elena Gheorghita, Diana Neagu, Maria Gheorghita si Rodica Grosu.

Tema in jurul careia ne-am incadrat este reprezentata de interesul si preocuparea pentru peisajul urban, populat de tot felul de obiecte ale caror existenta este pusa in discutie. Am incercat sa realizam un amestec de trairi personale si viziuni cu adevarat intime asupra unor fapte si locuri comune aparent banale, insa cu totul si cu totul firesti, care abordeaza diferite secvente din existenta cotidianului“, a declarat artista Claudia Costea, atat pe blogul ei personal www.homosapienbone.blogspot.com, cat si in timpul evenimentului.

De asemenea, Elena Soltuz, Asistenta Universitara Drd. la Universitatea de Arte „George Enescu“ a mentionat la inceputul vernisajului ca „fiecare artist in parte si-a creat opera dupa modul cum a simtit sau cum a vazut o anumita zona din oras, care l-a inspirat“.

Printre lucrarile care au atras in mod special atentia publicului se pot aminti: „Primul meu zbor“, „3 lucruri din lumea mea“, „Sah-mat“, „Foamea“ si „Viziunea noptii“, dar si celelalte picturi, fotografii sau sculpturi au captat interesul vizitatorilor.

Autor: Adelina-Mihaela Chelariu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Comunicare si relatii publice, Anul II, Grupa 3.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: