Expozitia de pictura “Recapitulare”, semnata de Dorin Lehaci

 

Ateneul Tatarasi invita publicul la vizitarea expozitiei de pictura Recapitulare, apartinand artistului plastic iesean Dorin LEHACI. Expozitia este deschisa publicului in perioada 30 octombrie – 13 noiembrie 2011 in sala Galeriile de Arta, etaj I Ateneul Tatarasi.

Expozitia de pictura Recapitulare” a artistului plastic Dorin Lehaci prezinta pe simeze o serie de lucrari, care se abat de la stilul de lucru deosebit de modern al autorului, in care se exprima pana la aceasta data/ expozitie.

Folosind cu precadere tehnica de lucru a uleiului pe panza, pentru moment, pictorul se angajeaza intr-o actiune  de reluare, recapitulare a materiei parcurse, raportandu-se adesea la reperele de baza pe care le are arta.

“Periodic, este necesara aceasta tendinta fireasca de raportare la valorile estetice fundamentale,  pentru a realiza o apreciere, cu privire la locul in care ne aflam pe traseul creator. Actiunea de localizare a unui artist, in raport cu anumite jaloane, este asemanatoare cu actiunea de constientizare a unui moment al zilei, in functie de pozitia Soarelui pe bolta cereasca sau cu activitatea de orientare in spatiu, care este realizata avand in vedere punctul Nordic cardinal.” declara Dorin Lehaci

Dorin Lehaci este artist plastic membru al UAPR filiala Iasi, profesor de pictura la Scoala Populara de Arte Iasi si Doctor in Filosofie (Estetica) prin sustinerea tezei ”Functii si disfunctii estetice generate de artele vizuale contemporane, in cadrul Universitatii Al. I. Cuza, Facultatea de Filosofie.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: