Expoziția de Pictură „Omagiu lui Caragiale” la Galeria de Artă Grand Hotel Traian

expozitie-omagiu-lui-caragiale-iasi-galeria-de-arta-grand-hotel-universitatea-de-arte-george-enescu-afisÎn salonul de festivităţi al Marelui Hotel Traian, la 6 octombrie 1884, Caragiale a citit , la aniversarea “Junimii”, piesa “O scrisoare pierdută”, a cărei premieră a avut loc la data de 13 noiembrie, în prezenţa reginei şi s-a bucurat de un extraordinar succes.

Galeria de Arta Grand Hotel Traian vă invită in perioada 1- 30 noiembrie 2013 la Expoziţia de Pictură “Omagiu lui Caragiale”, semnată de catre studenţii anului II- Pictură de la Facultatea de arte vizuale şi design din Iaşi, coordonaţi de catre Lect.univ.dr. Cristian Ungureanu.

Expoziţia “Omagiu lui Caragiale”, realizată de către studenţii anului II- Pictură de la Facultatea de arte vizuale şi design din Iaşi, a fost concepută în 2012, la o sută de ani de la moartea marelui dramaturg român. Prezentate publicului ieşean, iubitor de artă şi literatură, pe simezele Muzeului “Mihail Kogălniceanu” (în dec. 2012), portretele şi compoziţiile inspirate din opera şi personalitatea lui Caragiale îşi continuă periplul în galeria de artă de la “Grand Hotel Traian” (1-30 noviembrie 2013). În această clădire, la 6 octombrie 1884, Caragiale a citit, la aniversarea “Junimii”, piesa “O scrisoare pierdută”, a cărei premieră a avut loc la data de 13 noiembrie, în prezenţa reginei şi s-a bucurat de un extraordinar succes.

Realizatori ai unei alte frumoase expoziţii cu tematica inspirată din literatură (“Noaptea geloziei”-2013, după volumul omonim al regizorului şi profesorului de de film Mihai Mihaescu), tinerii artişti profesionişti ce îl omagiază pe Caragiale la “Grand Hotel Traian”, demonstrează că arta are puterea de a întinde punţi peste veacuri iar conceptul antic al sincretismului domeniilor sale este şi o realitate a viitorului.

Lect.univ. dr. Cristian Ungureanu

INFO

Galeria de Arta Grand Hotel Traian

Iasi, Piata Unirii nr.1

www.grandhoteltraian.ro

www.facebook/GaleriadeArtaGrandHotelTraian

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: