Expozitia de pictura ”O ora pentru arta”

afis - O ora pentru arta

Librăria Cărturești din Palas Mall Iași găzduiește în perioada  21 – 28 februarie 2015 expoziţia de pictură “O oră pentru artă”.  Înscris în registrul artelor vizuale, evenimentul vizează dezvoltarea interesului copiilor faţă de cunoaşterea manifestărilor tradiţionale prin care poporul român sărbătorește iubirea.

Diverse si originale, creațiile plastice expuse promovează 30 de elevi talentaţi cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani coordonați de artistul plastic Diana Ivanov – Doamna de pictură. Lucrările etalate ilustrează un demers al consecvenței provocărilor cu valențe spirituale care focalizează comportamente culturale și demersuri artistice care au ca punct de plecare și centru de interes Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români.

Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 21 februarie 2015, ora 13.00 si a fost prezentat de lector univ. dr. Horia Costin Chiriac.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului educativ Dragobete Art. Ro – ediția a III- a, proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România în CAER 2015, Direcția Generală Educația și Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Domeniul Cultural – Artistic: Axa Culturi și Civilizații. Dragobete Art. Ro susține proiectul Iași 2021 – Capitală Culturală Europeană.

Coordonatori de proiect: profesor Carmen Sirbu și profesor univ. dr. Constantin Tofan

Cursul “O oră pentru artă” dorește să dezvolte abilitățile artistice ale celor care îl urmează folosind metode pedagogice aplicate individual fiecarui copil. Cei care urmează acest curs au ocazia să abordeze noțiuni de bază ale desenului, picturii în acuarelă, tempera sau acrilic pe diverse suprafețe de lucru cum ar fi: lemnul, hârtia, cartonul, sticla sau ceramica și notiuni generale de istoria artei. Ideea pe care se bazează filosofia acestui curs este de a privi în trecut, de a cunoaște ceea ce au descoperit și au realizat alți marii artiști și de crea ceva nou, original, care să aparțină prezentului și  lumii în care trăim.

Cursul “O oră pentru artă” face cunoscute nenumaratele conexiuni ale artei cu celelalte profesii prin dezvoltarea spiritului de observație, a atenției, a puterii de concentrare, de sintetizare a materiei, prin dezvoltarea creativității, a imaginației, a respectului de sine și abilitatea de a se integra și de a se adapta oricărei situații.

Cursantilor le sunt deschise drumurile catre arta sub indrumarea artistului plastic Diana Ivanov avand la dispozitie materiale profesionale de cea mai buna calitate si accesul in propriul atelier de pictura.

INFO

Libraria Carturesti Palas Mall

Str Stefan cel Mare si Sfant nr 1 A

Tel.: 0734.554.439

E-mail:cart_iasi_palas@carturesti.ro

Program: Luni – Duminică: 10:00 – 22:00

PE ACEEASI TEMA:

Dublu eveniment la Palatul Culturii

Expozitie de pictura – ,,Efuziuni cromatice” – Otilia Alexandra Iutis

Expozitia de pictura“Simboluri sacre” la Iulius Mall Iasi

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ – ,,DIMENSIUNI ABSTRACTE” – LIVIU ADRIAN ENE

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Noaptea Muzeelor 2019 / CMN MOLDOVA Iasi

Tradițiile Iașului: „Iași – elemente de identitate vizuală”

13 ani de ROCK’N’IAȘI

Atelier Leadership și Inovație pentru Viitor | 29 mai 2019 | Fab Lab Iași

Scrie un comentariu: